Mette Frederiksen svarer på spørgsmål fra Folketinget

Posted by Altinget.dk on Tuesday, 10 November 2020

Frederiksen i spørgetime om mink-sag: Jeg forventede, at fødevareministeren rettede op på fejlen

SPØRGETIME: Mette Frederiksen (S) forventede, at fødevareminister Mogens Jensen (S) selv rettede op på fejlen, da han blev bekendt med, at der ikke var hjemmel til at slå hele den danske minkbesætning ned. Blå blok kræver nu fødevareministerens afgang.

Nicole Sander Bertelsen

”Jeg havde en klar forventning om, at den ansvarlige minister rettede op på fejlen, da han bliver bekendt med den.”

Sådan lød det fra statsminister Mette Frederiksen (S) tirsdag 10. november under spørgetimen i Folketingssalen, hvor hun skulle forsvare beslutningen om at aflive alle danske mink.

Beslutningen om at slå alle mink ihjel blev præsenteret af Mette Frederiksen på et pressemøde i sidste uge. I weekenden viste det sig dog, at regeringen ikke havde det nødvendige lovgrundlag for at kræve raske mink aflivet.

Den manglende lovhjemmel har fået Folketingets partier til at rette skarp kritik mod statsministeren og fødevareminister Mogens Jensen, som er den ansvarlige minister.

Kritikken var især hård fra blå blok, der kræver Mogens Jensens afgang.

V-formand Jakob Ellemann-Jensen kaldte regeringens håndtering af sagen ”dybt rystende”, mens Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl appellerede til, at Folketingets partier ikke ”kan sidde en sådan lovovertrædelse overhørig”.

For at vælte en minister kræver det 90 mandater. Derfor kræver blå bloks plan, at de får støtte fra et af regeringens støttepartier.

Også fra støttepartierne får regeringens håndtering kritik. 

Mette Frederiksen beklagede flere gange under spørgetimen håndteringen, men hun mener stadig, at aflivning af alle danske mink er den rigtige beslutning.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00