Se pressemødet, hvor Heunicke advarer: "Smitten stiger igen i vores samfund"

CORONA: Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) holdt fredag pressemøde sammen med de relevante myndigheder. Her kunne han fortælle, at antallet af smittede med coronavirus stiger igen. Gense pressmødet her.

Mads Outzen

Selv om smitten er koncentreret omkring de store byen, så er der konstateret smittede med coronavirus i 88 af Danmarks 98 kommuner, sagde sundhedsministeren på dagens pressemøde. 

Private sammenkomster 
En stor del af Danmark er blevet åbnet igen efter nedlukningen tilbage i marts, derfor var det også forventet, at man ville se små stigninger i antallet af smittede i visse perioder. Det er hverken på arbejdspladsen eller i den offentlige transport, at de fleste bliver smittet.
 
“Vi kan se at smitten i høj grad sker i forbindelse med private sammenkomster og i nattelivet” sagde Kåre Mølbak fra Statens Serum Institut på pressemødet. 
 
“Hvis man venter på indlæggelsestallene stiger, så handler man for sent” tilføjede sundhedsministeren. Derfor øger regeringen nu testkapaciteten i bl.a. hovedstadsområdet, hvor der kommer flere testtelte i Fælledparken og i lufthavnen. Desuden bliver der opført nye testcentre i Valby og på Nørrebro i København. 
 
Se hele pressemøde i videoen ovenfor. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anette Lykke Petri

Direktør, Styrelsen for Patientsikkerhed, Sundhedsministeriet
cand.med. (Københavns Uni, 1999), ph.d. (Københavns Uni, 2009), Master of Public Governance (CBS, 2018)

Kåre Mølbak

Professor og fhv. faglig direktør, Statens Serum Institut
læge (1985), dr. med. (2001)

Magnus Heunicke

Sundhedsminister, MF (S)
journalist (DJH 2002)