Se pressemødet: Folkeskolerne lukker for alle elever og gældende restriktioner forlænget indtil 17. januar

CORONA: Mette Frederiksen (S) indledte aftenens pressemøde med at slå fast, at vi nu er et værre sted i forhold til indlæggelser og smittetal end i foråret. Derfor bliver de nuværende restriktioner forlænget til den 17. januar. Se hele pressemødet her.

Mads Outzen

Indtil fornylig kunne man gang på gang høre bl.a. statsministeren og Søren Brostrøm sige, at vi, i forhold til håndteringen af coronavirus i Danmark, er et helt andet sted end i foråret.

Men i dag ændrede den udmelding sig: “Situationen i forhold til indlæggelser og smitteal er værre end i foråret“, sagde Mette Frederiksen på aftenens pressemøde.

Det primære budskab udover at cementere situationens alvorlig var en fastholdelse af de gældende restriktion indtil d. 17. januar med den tilføjelse, at skolebørn fra 0.-4. klasse nu også skal holde sig hjemme. Du kan læse om de gældende restriktioner her.

 

Vaccinen

Vaccinen bliver som bekendt først givet til udsatte plejehjemsbeboere. Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) kunne på pressemødet give en tidshorisont for, hvornår den del af vaccinationsprogrammet forventes afsluttet.

“Vi forventer at være i mål med at have tilbudt alle plejehjemsbeboere på danske plejehjem fuld vaccination, det vil sige to doser, inden udgangen af januar”, sagde han på pressemødet.

Desuden bliver der indført to yderligere tiltag, som skal være med til at bevare kontrollen over situationen indtil vaccinationen af plejehjemsbeboerne er gennemført.

For det første vil man kvikteste for plejehjemspersonale på de værst ramte plejehjem, når de møder ind på arbejde. Det gør man for at begrænse den smitte, der kommer ind udefra.

For det andet vil reglerne for hygiejne blive indskærpet yderligere med assistance fra specialiserede hygiejnesygeplejesker, så man mindsker smitte fra beboer til beboer.

 

Nytår

“Med en reel nedlukning af Danmark i de kommende uger og de omkostninger, det kommer til at have, ikke mindst for samfundsøkonomien, så er det i vores øjne ikke rimeligt, hvis en nytårsfejring spreder endnu mere smitte”, sagde Mette Frederiksen på pressemødet.  

Derfor anbefaler sundhedmyndighederne og regeringen, at man begrænser nytårsaften i år, så man holder nytår med sin egen hustand og evt. nogle få fra den allernærmeste omgangskreds. De officielle restriktioner og tiltag for nytårsaften lyder således:

  • Afhold nytåret med så få personer som overhovedet muligt.
  • Forsamlingsforbuddet på 10 personer gælder også nytårsaften.
  • Nytårsaften er der forbud mod salg af alkohol fra kl. 22.00 til kl. 09.00 nytårsdag (1. januar 2021) fra serveringssteder, butikker og andre salgssteder.

Statsministeren sluttede pressmødet af med et “Godt nytår” og endnu en påmindelse om at den her nytårsaften “bliver noget andet, end det vi havde håbet på.”

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henrik Ullum

Adm. direktør, Statens Serum Institut, professor
cand.med. (Københavns Uni. 1994), ph.d. (Københavns Uni. 1998)

Magnus Heunicke

Miljøminister, MF (S)
journalist (DJH 2002)

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

0:000:00