Se pressemødet, hvor Frederiksen kalder til forhandlinger om mere genåbning: "Tallene er bedre, end vi havde turdet håbe på"

CORONA: Regeringen kalder alle Folketingets partier til forhandlinger om yderligere åbning af samfundet. Det sagde statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde tirsdag om status på coronasmitten i Danmark. Se eller gense hele pressemødet her.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Mads Outzen

Klokken 18 i dag står regeringen og Mette Frederiksen personligt klar til at indlede drøftelser med Folketingets partier om en yderligere genåbning af samfundet. Det fortalte hun på dagens pressemøde om status på coronasmitten, hvor også sundhedsmyndighederne, sundhedsministeren og KL-formanden deltog.

Statsministeren er blevet kritiseret for at handle egenrådigt og uden at inddrage Folketinget i strategien for, hvordan man genåbner samfundet under coronasmitten. Men tirsdag lagde Frederiksen an til en anden tilgang.

Hun blev blandt andet spurgt, hvordan regeringen konkret ønsker at udvide genåbningen, men det ville hun ikke svare på.

Vi vender den om, så Folketingets partier først får lov til at komme med deres ønsker, og så får vi sundhedsmyndighederne til at regne på, hvad de forskellige forslag vil betyde for smittespredningen, sagde hun.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

0:000:00