Se pressemødet: Regeringen opretter ny styrelse til kampen mod coronavirus

CORONA: Statsministeren afholdt pressemøde i statsministeriet tirsdag, hvor hun bl.a. informerede om en ny styrelse til bekæmpe af coronavirus og koordinering af lignende fremtidige kriser. Gense pressemødet her.

En helt ny styrelse er på vej i Danmark

Oprettelse af styrelsen er et af regeringens nye tiltag mod coronavirussen, og styrelsen får til opgave at styrke og koordinere det danske sygdomsberedskab i fremtiden.

Det fortæller statsminister Mette Frederiksen (S) tirsdag på et pressemøde i Statsministeriet.

”Den nye styrelse skal tage sig af det praktiske, logistikken og det samfundsmæssige beredskab,” siger hun.

Helt konkret skal den nye styrelse sørge for en koordinering mellem de relevante myndigheder om testkapacitet og forsyning af værnemidler. Derudover skal den indgå i et internationalt samarbejde om værnemidler.

Styrelsen forventes at være klar til at starte arbejdet i august, og den kommer til at høre under Justitsministeriet.

Ny teststrategi
Foruden en ny styrelse lancerer regeringen tirsdag også en ny teststrategi. For fremtiden vil myndighederne opspore alle dem, som har været i kontakt med en coronasmittet. De skal efterfølgende testes og isoleres.

”Myndighederne vil allerede fra denne uge begynde at opspore, hvem de smittede har været i kontakt med,” siger Mette Frederiksen.

Hvis man indenfor de seneste fire til seks dage har været tæt på en dansker med corona, vil man få tilbudt en test. Derudover vil regeringen øge muligheder for selvisolation uden for danskernes egne boliger ved at stille for eksempel feriecentre og hoteller til rådighed.

Den nye teststrategi gælder i de næste tre måneder, og så vil regeringen præsentere en ny plan til efteråret.

,

Forrige artikel Se pressemødet: Partierne lander ny hjælpepakke til rejsebranchen Se pressemødet: Partierne lander ny hjælpepakke til rejsebranchen Næste artikel Rasmus Nordqvist skifter til SF Rasmus Nordqvist skifter til SF
Holstein: Finansloven er støttepartiernes pant

Holstein: Finansloven er støttepartiernes pant

Q&A: Regeringens støttepartier har en interesse i at vente med at afslutte finansloven, så de kan få flere grønne indrømmelser i de sideløbende forhandlinger. Det siger Altingets politiske kommentator Erik Holstein, der først forventer finansloven landet søndag.