Statsministeren trækker soldater midlertidigt ud af Irak

TV: Statsminister Mette Frederiksen trækker danske soldater midlertidigt ud af Irak på grund af den ekskalerede situation i landet. 

Statsminister Mette Frederiksen (S) har besluttet at trække danske soldater midlertidigt ud af Irak.

Det sker som reaktion på den dramatiske udvikling i landet, som er opstået efter det amerikanske missilangreb, der dræbte den iranske topgeneral Qassem Soleimani, fortalte hun på pressemøde onsdag eftermiddag. 

Der er tale om omkring 100 danske soldater, der har til opgave at uddanne det irakiske militær, men på grund af den aktuelle situation ikke kan udføre jobbet. De skal flyttes fra deres nuværende placering på Al Asad-basen i Irak til Kuwait. 

Der vil være mellem 30 og 40 danske soldater tilbage på basen, der blev ramt af iranske missiler natten til onsdag, når den midlertidige tilbagetrækning er effektueret, fortalte statsministeren.

Statsministeren understreger, at tilbagetrækningen er midlertidig, og at den ikke kommer til at få betydning  for Danmarks engagement i den samlede forsvarskoalitions samarbejde for at bekæmpe Islamisk Stat. 

"Vi fortsætter indsatsen i Irak, og det er vigtigt, at hele koalitionen gør det," siger statsministeren.

 

,

Forrige artikel Fagredaktørerne guider til 2020: Her kommer de mest interessante politiske slag til at stå Fagredaktørerne guider til 2020: Her kommer de mest interessante politiske slag til at stå Næste artikel Embedsmænd advarer: Ny viden kan gøre det sværere at nå klimamål Embedsmænd advarer: Ny viden kan gøre det sværere at nå klimamål