Gense pressemødet: Udlændinge skal afvises ved bevogtede grænser

TV: Statsministeren holder pressemøde, hvor hun meddeler nye tiltag i kampen mod coronavirus i Danmark. Der indføres øjeblikkelig grænsekontrol, og udlændinge forbydes adgang til Danmark – foreløbig indtil påske

Regeringen tager nu endnu et dramatisk skridt i kampen for at standse spredningen af coronavirus: Fra lørdag klokken 12 indføres kontrol ved alle grænser, og udlændinge vil som udgangspunkt blive afvist ved grænsen. 

"Med det, vi gør nu, må vi forvente at se en total nedlukning for al transport. Den fulde grænsekontrol vil vi først have på plads om et par dage. Det er politiet, som har ansvaret, men vi kommer til at bede forsvarets personel om at tage del i grænsebevogtningen," sagde Mette Frederiksen på pressemødet.

Lukningen af grænserne gælder foreløbig i en måned, det vil sige til 13. april.

Forbuddet vil ikke omfatte chauffører, der transporterer varer ind i Danmark, eller udlændinge med  andre akutte grunde til at besøge Danmark. Men et almindelig familiebesøg vil ikke være grund nok til at få adgang. 

På et pressemøde i Statsministeriet fredag aften gjorde justitsminister Nick Hækkerup (S) det klart, at grænsekontrollen vil føre til køer og ventetid ved grænsen. Han oplyste, at adgang til indrejse vil bero på en konkret vurdering ved grænsen. 

Danskere vil fortsat kunne rejse ind i landet, og regeringen opfordrer alle danskere på rejse i udlandet til at vende hjem så hurtigt som muligt. 

"Beslutningen er taget ud fra et hensyn om at stoppe smitte, men også for at undgå, at danskere strander i udlandet, hvis andre lande lukker for udrejse," sagde udenrigsminister Jeppe Kofod (S) på pressemødet.

 

,

Forrige artikel EU vil lade regeringerne åbne hanerne for at redde europæisk økonomi fra coronasmitte EU vil lade regeringerne åbne hanerne for at redde europæisk økonomi fra coronasmitte Næste artikel Regeringen lukker grænsen: ”Mange danskere kommer til at blive berørt Regeringen lukker grænsen: ”Mange danskere kommer til at blive berørt"
Internt notat var Støjbergs vigtigste forsvarsvåben 

Internt notat var Støjbergs vigtigste forsvarsvåben 

INSTRUKSKOMMISSION: Tidligere udlændingeminister Inger Støjberg parerede søndag en stor del af de kritiske spørgsmål om en ulovlig instruks fra 2016 med et godkendt ministernotat, der åbnede for individuel sagsbehandling af unge asylsøgende par.