Se pressemødet med myndighederne: Ikke alle skoler kan åbne efter påske

CORONA: Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) fortalte i dag sammen med KL og Sundhedsstyrelsen om retningslinjerne for genåbning af skoler og daginstitutioner. På pressemødet kom Erhvervsminister Simon Kollerup (S) også med flere råd til private arbejdspladser. Gense pressemødet her.

Det er ikke alle skoler og institutioner, der er parate til at åbne igen, når påsken er ovre. 

Det sagde børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil på et pressemøde onsdag formiddag.

"Der knokles derude på løsninger. Det skal alt sammen foregå på baggrund af sundhedsmyndighedernes vejledning, og rammerne skal være på plads, før den enkelte skole og institution kan åbne. Derfor vil det heller ikke være alle skoler og institutioner, hvor det er menneskeligt muligt at være klar til at genåbne d. 15. april,” sagde hun på pressemødet. 

Her var hun flankeret af Søren Brostrøm fra Sundhedsstyrelsen, KL-formand Jacob Bundsgaard (S) og erhvervsminister Simon Kollerup (S). 

Sidstnævnte havde en række konkrete anbefalinger med til de virksomheder, der snart skal åbne igen. 

“Det er meget, meget vigtigt, at alle virksomheder forstår alvoren i, at en gradvis genåbning af Danmark kun kan ske forsvarligt, kun kan ske kontrolleret, hvis den enkelte virksomhed også er med til at løfte det her ansvar,” sagde han. 

Anbefalingerne lød: 

  1. Alle, der kan, skal fortsætte med at arbejde hjemmefra. 
  2. Hvis muligt skal arbejdet tilrettelægges, så medarbejdere arbejder i flere lokaler og gerne med forskudte mødetidspunkter
  3. Møder skal fortsat foregå gennem videoopkald. 
  4. Det skal undgås at spise i store hold i kantiner. Her skal der være afstandsmærkning i køen til kassen. Buffeter skal droppes. 
  5. Der skal gennemføres grundig rengøring af overflader, der bruges af flere såsom håndtag, toiletter og delecomputere. 
  6. Alle med covid-19-symptomer skal blive hjemme. Virksomheder skal fastlægge retningslinjer for, hvornår medarbejdere med symptomer kan vende tilbage til arbejdet. 

Erhvervsministeriet har udgivet et faktaark med anbefalinger til virksomheder, der kan læses her

,

Forrige artikel Corona-debatten domineres af tal – sådan forholder du dig kritisk til dem Corona-debatten domineres af tal – sådan forholder du dig kritisk til dem Næste artikel Seruminstituttet regnede med samme smitte for børn og voksne trods tegn på det modsatte: Seruminstituttet regnede med samme smitte for børn og voksne trods tegn på det modsatte: "Vi har valgt at være forsigtige"
Støjberg kridtede uenigheder op, Ellemann talte dem ned, og Lose blev valgt

Støjberg kridtede uenigheder op, Ellemann talte dem ned, og Lose blev valgt

LANDSMØDE: Stephanie Lose er nu valgt som ny næstformand i Venstre efter ved et landsmøde med interessante taler fra de tre hovedpersoner. Støjberg dømte Venstre ude som statsministerparti, hvis ikke Ellemann holder sig gode venner med Vermund og Thulesen. Og Ellemann talte for en kombination af internationalt udsyn og krav til udlændinge. Se landsmødet og talerne her.