Løhde opfordrer til jagt på unødvendigt bureaukrati

OPRYDNING: I de næste måneder kan offentligt ansatte og borgere hjælpe regeringen med at jagte ligegyldige regel- og dokumentationskrav. Innovationsministeren håber, at de seneste års klager over bureaukrati betyder, at danskerne indsender mange forslag til regler, der skal væk.

Foto: /ritzau/Kenneth Lysbjerg Koustrup
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Innovationsminister, Sophie Løhde (V), indfører per 1. oktober jagttid på ligegyldige offentlige regler og dokumentationskrav.

”Der er uden tvivl for meget bureaukrati i den offentlige sektor. Visse steder kan man med rette spørge sig selv, om medarbejderne bruger deres tid og kræfter på de rigtige ting, og dermed også, om vi får nok ud af skattekronerne, siger Sophie Løhde om det nye tiltag: ”Meld en regel”.

Jagten varer fem måneder
Det betyder, at borgere og interesseorganisationer de næste fem måneder kan anmelde regler og registreringskrav, som de anser for spild af tid.  

Meld en regel er en del af regeringens bestræbelser på at mindske bureaukratiet i den offentlige sektor.

Det nytter ikke noget, at vi hver gang, der er problemer i den offentlige sektor, peger fingre ad hinanden og råber op om stadig mere bureaukrati. Det er en fælles opgave at få luget ud i regler og dokumentationskrav.

Sophie Løhde (V)
Innovationsminister

Adskillige ministre før Sophie Løhde har de seneste årtier jævnligt sat jagten ind på ubrugelige regler, der dog ingen måde anes for udrydningstruede af den grund.

Fra interesseorganisationer og ansatte i eksempel kommuner og på sygehusene lyder kritikken nemlig jævnligt, at der kommer flere i stedet for færre regler.

Løhde: Fælles ansvar at udpege reglerne
Derfor håber Sophie Løhde også, at kampagnen får borgere og offentligt ansatte til tasterne, så de kan skrive ind til ministerierne og udpege de regler og registreringskrav, som de mener, bør væk.  

”Det nytter ikke noget, at vi hver gang, der er problemer i den offentlige sektor, peger fingre ad hinanden og råber op om stadig mere bureaukrati. Det er en fælles opgave at få luget ud i regler og dokumentationskrav, der gør livet besværligt for borgerne og spænder ben for medarbejderne i det daglige,” siger Sophie Løhde.

Regeljagten skal i praksis foregå ved, at man på mail indsender eksempler på offentlige bureaukratiske regler og krav om registreringer, som man mener, bør fjernes. Regeringen har dog ikke forpligtet sig til at fjerne de anmeldte regler.

Dokumentation

Fakta om ’Meld en regel'
Projektet kører fra 1. oktober 2017 til 1. februar 2018.

Har man forslag til regler,  der skal afskaffes, kan man skrive til det ministerium, som har ansvaret for området. 

Partnerskaber: 
Innovationsministeren og Dansk Sygeplejeråd, FOA og Dansk Socialrådgiverforening har indgået et partnerskab om jagt på ligegyldige regler. Flere organisationer vil komme til, oplyser ministeren. 


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Sophie Løhde

Indenrigs- og sundhedsminister, MF (V)
HA (kom.) (CBS 2007)

0:000:00