Løhde opfordrer til jagt på unødvendigt bureaukrati

OPRYDNING: I de næste måneder kan offentligt ansatte og borgere hjælpe regeringen med at jagte ligegyldige regel- og dokumentationskrav. Innovationsministeren håber, at de seneste års klager over bureaukrati betyder, at danskerne indsender mange forslag til regler, der skal væk.

Innovationsminister, Sophie Løhde (V), indfører per 1. oktober jagttid på ligegyldige offentlige regler og dokumentationskrav.

”Der er uden tvivl for meget bureaukrati i den offentlige sektor. Visse steder kan man med rette spørge sig selv, om medarbejderne bruger deres tid og kræfter på de rigtige ting, og dermed også, om vi får nok ud af skattekronerne, siger Sophie Løhde om det nye tiltag: ”Meld en regel”.

Jagten varer fem måneder
Det betyder, at borgere og interesseorganisationer de næste fem måneder kan anmelde regler og registreringskrav, som de anser for spild af tid.  

Meld en regel er en del af regeringens bestræbelser på at mindske bureaukratiet i den offentlige sektor.

Adskillige ministre før Sophie Løhde har de seneste årtier jævnligt sat jagten ind på ubrugelige regler, der dog ingen måde anes for udrydningstruede af den grund.

Fra interesseorganisationer og ansatte i eksempel kommuner og på sygehusene lyder kritikken nemlig jævnligt, at der kommer flere i stedet for færre regler.

Løhde: Fælles ansvar at udpege reglerne
Derfor håber Sophie Løhde også, at kampagnen får borgere og offentligt ansatte til tasterne, så de kan skrive ind til ministerierne og udpege de regler og registreringskrav, som de mener, bør væk.  

”Det nytter ikke noget, at vi hver gang, der er problemer i den offentlige sektor, peger fingre ad hinanden og råber op om stadig mere bureaukrati. Det er en fælles opgave at få luget ud i regler og dokumentationskrav, der gør livet besværligt for borgerne og spænder ben for medarbejderne i det daglige,” siger Sophie Løhde.

Regeljagten skal i praksis foregå ved, at man på mail indsender eksempler på offentlige bureaukratiske regler og krav om registreringer, som man mener, bør fjernes. Regeringen har dog ikke forpligtet sig til at fjerne de anmeldte regler.

Forrige artikel Efter kritik: Barfoed afviser risiko for dobbeltrolle Efter kritik: Barfoed afviser risiko for dobbeltrolle Næste artikel S-formand vil løse mangel på arbejdskraft med job til bachelorer S-formand vil løse mangel på arbejdskraft med job til bachelorer
Støttepartier kræver bedre ældrepleje på finansloven

Støttepartier kræver bedre ældrepleje på finansloven

ÆLDREVELFÆRD: Ældreområdet har indtil nu ligget lavt prioriteret hos regeringen, men mediestorm om dårlige forhold på plejehjem giver støttepartier blod på tanden forud for efterårets finanslovsforhandlinger.