Jeg har været ansat på Altinget siden 2005. Jeg er netværks- og innovationsredaktør, men har tidligere været redaktør for Altinget: sundhed miljø, transport og social. Jeg er desuden vært på en stribe sundhedsrelaterede netværk og Altingets psykiatrinetværk. Ud over at udvikle nye tiltag på Altinget skriver jeg også sundhedspolitiske analyser og artikler.
Jeg er uddannet på DMJX i Århus og Hogeschool Van Utrecht i Holland. Under præsidentvalget i 2004 arbejdede jeg fire måneder for DR i Washington som researcher. Og jeg har været en tur forbi DR-Livsstil i Århus i 2005.
Jeg er delvist uddannet landmand og har været udstationeret to gange som FN-soldat.
Sophie Løhde skal lave en stor strukturreform uden at pille for meget ved strukturen
Almen praksis kommer til at spille en nøglerolle i regeringens kommende sundhedsreform, hvis den skal blive det brag, man har lagt op til. For ingen regner med, at de to bud på en omkalfatrende strukturændring af sundhedsvæsenet, der har været i spil, har politisk gang på jord.
Andreas Wind
Journalist og RedaktørOle Nikolaj Møbjerg Toft
Journalist - sundhedspolitisk analytikerDer bliver ingen blød opstart i regeringens sundhedspolitiske værksted efter sommerferien.
Den sundhedsreform, vi alle er blevet stille i udsigt, skal gøres til virkelighed. Efter halvandet års tilløb med debat og analyse, er der nu kun tilbage at få lavet de lektier, man har givet sig selv for i regeringen.
Og opgaven er ikke blevet nemmere efter først Sundhedstrukturkommissionens rapport fra juni og siden de mange høringssvar fra aktørerne, som sundhedsminister Sophie Løhde (V) er mødt ind til.
Det bliver nemlig svært at undgå at skuffe store dele af Sundhedsdanmark.
For det bliver efter alt at dømme ikke den store reform af forvaltningsstrukturen og organiseringen af sundhedsvæsenet, som mange havde håbet på.
For det første tyder alt på, at regionerne også overlever denne gang.
Faktisk fik hele diskussionen om regionernes eksistens aldrig rigtig vind i sejlene. Tværtimod har det snarere været bekymringen for, hvad der ville ske med landets højt specialiserede behanding på sygehusene, hvis man laver for meget om på regionerne, der har fyldt.
I disse uger ser man i stedet Danske Regioner kæmpe for at bevare de opgaver, de faktisk ser en reel risiko for at miste - mere perfifere opgaver som eksempelvis miljøområdet. Og så selvfølgelig den fusion af Region Sjælland og Region Hovedstaden, som er en reel overvejelse hos regeringen i disse uger.
Om der fortsat vil være præcis fem enheder, og om de stadigvæk skal hedde regioner, er ikke sikkert.