Løkke afviser S-udspil om 37-timers regel for indvandrere

INTEGRATION: Lad os hellere få dem i arbejde end tale om undtagelserne. Sådan lød kommentaren til Socialdemokratiets integrationsudspil, da Løkke svarede på spørgsmål fra Mette Frederiksen tirsdag. 

Toke Gade Crone Kristiansen

Mette Frederiksen (S) ville i tirsdagens spørgetime have svar på, om der er opbakning fra statsministeren til den 37-timers regel, som partiet for nylig har foreslået. 

Socialdemokratiet lægger i deres nye integrations- og udlændingeudspil op til, at indvandrere skal stå til rådighed 37 timer om ugen, hvis de er på integrationsydelse eller kontanthjælp, ellers vil de blive modregnet i ydelse. 

Trylleri
Men statsministeren viste ikke stor interesse for forslaget.

Løkke mente blandt andet, at man bliver nødt til at se på de to grupper som to forskellige grupper: dem, der har været her længe, og dem, som kommer til landet i morgen.

"Det kan ikke nytte noget, at vi bilder befolkningen ind, at vi kan trylle nogle historiske problemer væk ved at gøre noget, som man ikke rigtigt kan forklare, hvad er," sagde statsministeren. 

Lars Løkke Rasmussen henviste i øvrigt til, at der var sket en fremgang med at få indvandrere til at stå til rådighed for arbejdsmarkedet, og at man i nogle kommuner kunne blive bedre til at løfte indsatsen. 

Serviceeftersyn på vej
Lars Løkke Rasmussen forklarede også, at beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) er på vej med "et serviceeftersyn af sanktionsregler og rådighedsforpligtigelser med videre".

Det gav Mette Frederiksen dog ikke meget for. 

"Som tidligere minister på området, så tror jeg ikke, at det kan gøres med et servicetjek – vi har servicetjekket den lovgiving af rigtig mange omgange," sagde Mette Frederiksen.

Lars Løkke Rasmussen var dog ikke specielt interesseret i Socialdemokratiets forslag, for det må handle om det væsentligste, nemlig at få gruppen i beskæftigelse. 

"Jeg vil lægge mine lod i den vægtskål, at det handler om at få hovedreglen til at fungere, fremfor at definere nogle undtagelser," forklarede Løkke afslutningsvist.

Se ordvekslingen i videoen ovenfor. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

0:000:00