Løkke: Der er ikke flertal bag LA’s topskatte-krav

SPLID: Statsministeren blander sig nu i konflikten om LA’s krav til topskattelettelser. Der er ikke flertal bag kravet, siger statsministeren.

Statsministeren har gjort regnebrættet op: Der er kun 61 mandater bag topskattelettelser.
Statsministeren har gjort regnebrættet op: Der er kun 61 mandater bag topskattelettelser.Foto: Lars Helsinghof /Altinget
Hjalte T. H. Kragesteen

Virkeligheden er, at der ikke er flertal for Anders Samuelsens (LA) krav til topskattelettelser.

Det er meldingen fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), efter at DF-leder Kristian Thulesen Dahl har sagt klokkeklart, at han ikke vil imødekomme Liberal Alliance.

“Der er, som det står nu, ikke 90 mandater eller noget, der minder om det, for topskattelettelser. Det er virkeligheden. Realpolitik, om man vil. Venstre, Liberal Alliance, Konservative og Radikale har sammen 61 mandater. Resten er i virkeligheden imod,” siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til Ritzau.

Dermed sender han et klart signal til LA-leder, Anders Samuelsen, som har stillet et ultimativt krav om, at efterårets skattereform skal indeholde en topskattelettelse på fem procentpoint. Ellers vil han vælte regeringen, har det lydt.

Der er, som det står nu, ikke 90 mandater eller noget, der minder om det, for topskattelettelser.

Lars Løkke Rasmussen (V)
Statsminister

DF vil have afklaring
Det har Dansk Folkepartis formand pure afvist, og han har i forbindelse med partiets årsmøde opfordret til at få afklaret spørgsmålet om topskattelettelser som det første i 2025-forhandlingerne.

“Jeg prøver at fremprovokere en afklaring af det her spørgsmål. Og i den forbindelse siger jeg klokkeklart, at en aftale ikke kommer til at indeholde en nedsættelse af topskatten med fem procentpoint for alle,” siger Kristian Thulesen Dahl.

Regeringen har i sin 2025-plan foreslået en topskattelettelse på fem procentpoint. Men kun for indkomster under én million kroner om året.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen opfordrer partierne til at komme til forhandlingsbordet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Thulesen Dahl

Adm. direktør, Port of Aalborg, fhv. MF (DF og løsgænger)
cand.merc.jur. (Aalborg Uni. 1995)

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

0:000:00