Løkke efter cyberangreb: Vi er rimelig trygge i Danmark

CYBERANGREB: Danmark er rimelig tryg på it-fronten. Det er meldingen fra statsminister Lars Løkke Rasmussen efter Disruptionrådets første møde mandag.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) føler sig rimelig tryg som digital bruger oven på det cyberangreb, der ramte op til 99 lande fredag nat.

"Selvfølgelig sker der incidenter, selvfølgelig sker der uheld. Men målt op på den volumen, der er i den digitale aktivitet, så vil jeg nu mene, at vi er rimelig trygge", siger Løkke.

Men selvom statsministeren føler sig rimelig tryg for Danmarks it-sikkerhed, er det stadig et område, der har stor bevågenhed:

"Det er ikke det samme som at vi skal være ligeglade. Derfor er det her et fokusområde, når vi skal diskutere forsvar."

Meldingen kommer i forbindelse med Disruptionrådets første møde, hvor cyberangreb også er en af de ting, der står på dagsorden:

"Det er en af de ting, der følger med den teknologiske omstilling. Når man bliver digitaliseret, så kan man føre krig eller terror på en anden måde. Man behøver ikke køre bomber op foran sygehuset. Man kan angribe vores servere, og så kan man lægge sygehuset ned," siger Løkke.

Hør statsministerens vurdering i videoen ovenfor.

Forrige artikel Kæmpe flertal for flere minimumsstraffe Kæmpe flertal for flere minimumsstraffe Næste artikel Farlige psykisk syge kan miste bolig ved indlæggelse Farlige psykisk syge kan miste bolig ved indlæggelse