Løkke efter krisemøde: Nu er arbejdsdelingen i Venstre klar

MAGTKAMP: Lars Løkke Rasmussen skrev torsdag morgen en mail til partiets medlemmer efter de seneste ugers ballade om magten i Venstre. Her konstaterer han ifølge flere medier, at der ikke er noget formelt formandskab i partiet.

Der er blevet luftet ud i Venstre, og arbejdsdelingen i ledelsen er nu klar.

Det er budskabet fra formand Lars Løkke Rasmussen i en intern mail sendt til alle partiets medlemmer torsdag morgen. Det skriver JP og flere andre medier, som er i besiddelse af mailen.

Dermed forsøger Løkke at lægge låg på den ballade, der har været om magten i partiet i de seneste uger.

”Der har været alt for meget fnidder og medietumult i forbindelse med folketingsgruppens konstituering og det efterfølgende sommer­gruppemøde. Det skal vi nu have lagt bag os!,” skriver V-formanden blandt andet ifølge Jyllands-Posten.

Han fortæller, at Venstres forretningsudvalg i aftes mødtes for at ”få luftet ud” og gøre klar til at komme videre i det politiske arbejde.

Her er der blevet udarbejdet et notat, som ifølge Løkke har ”klarlagt arbejdsdelingen i Venstres politiske ledelse”.

I sommeren 2014, da Lars Løkke var ved at blive væltet af Kristian Jensen-støtter, indgik de to i stedet en aftale om et såkaldt delt formandskab.

Men i det nye notat bliver det slået fast, at Venstres formand vælges af partiets landsmøde, og at formanden tegner partiet "i alle dagligdags anliggender såvel organisatorisk som politisk".

"Der er således ikke i vores vedtægter et formelt formandskab, men samspillet mellem formand og næstformand fordrer et tæt samarbejde baseret på gensidig respekt, dialog og tillid," står der i notatet.

Læs hele notatet hos JP her.

Vil ikke binde sig til SV-strategi
Det er især næstformand Kristian Jensen og chefstrateg Claus Hjort Frederiksen, der har været i clinch på de ydre linjer.

Ved partiets sommergruppemøde i begyndelsen af august opfordrede Claus Hjort angiveligt Kristian Jensen til at trække sig som næstformand efter et interview i Berlingske, hvor Jensen undsagde partiformandens plan om at gå efter et SV-samarbejde.

Om det skriver Løkke i mailen til medlemmerne, at alle selvfølgelig må lave deres egne politiske analyser.

"Men når det sker offentligt inden gruppens første reelle politiske drøftelse, er det klart, at det fremkalder nogen forvirring," skriver han ifølge Jyllands-Posten.

Samtidig undlader partiformanden at svare på, om det fortsat er hans og partiets strategi at gå efter et SV-samarbejde. 

Han skriver i mailen, at ledelsen ikke så kort inde i en valgperiode vil binde sig til, hvilken konstellation af partier partiet på et tidspunkt vil gå til valg på at danne regering på basis af.

Forrige artikel Det ved vi om den nye EU-Kommission Det ved vi om den nye EU-Kommission Næste artikel Gense pressemødet: Mette Frederiksen fortæller om regeringens prioriteter Gense pressemødet: Mette Frederiksen fortæller om regeringens prioriteter