Løkke efter politidrab: Et uerstatteligt tab

SKYDERI: Det er med stor sorg, at Lars Løkke Rasmussen har modtaget meddelelsen om, at den politimand, der tirsdag blev skudt foran Politigården i Albertslund, er død.

Foto: Søren Bidstrup/Scanpix
Cecilie Gormsen

Det er en berørt statsminister, som onsdag eftermiddag har modtaget den sørgelige besked om, at politimanden, der tirsdag morgen blev skudt, er afgået ved døden. 

"Jeg er ulykkelig på de pårørendes vegne over deres uerstattelige tab," siger Lars Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse. 

"Ingen kan få smerten, der har ramt de efterladte, til at gå væk. Men I skal vide, at hele Danmark sørger med jer," tilføjer han. 

Læs også: Regeringen fordømmer nedskydning: En sort dag

Tirsdag morgen blev en 43-årig politimand ramt af skud i hovedet foran Politigården i Albertslund. Tirsdag formiddag lød vurderingen, at betjenten var uden for livsfare, men hans tilstand forværredes i løbet af eftermiddagen, hvor der opstod komplikationer. Onsdag eftermiddag afgik manden ved døden på Rigshospitalet, med sine pårørende omkring sig.

"Vi skylder en stor tak"
Lars Løkke Rasmussen fortæller, at hans tanker både går til familie, pårørende og kolleger.

"Jeg ved godt, at det for kollegerne bliver tungt at trække i uniformen den kommende tid. På en meget tragisk baggrund er vi blevet mindet om det vigtige arbejde, Politiet yder hver dag, så vi alle kan færdes trygt," udtaler Lars Løkke Rasmussen og tilføjer:

"Det skylder vi en stor tak for."

Den formodede gerningsmand – en 26-årig mand – blev tirsdag kort efter skudepisoden anholdt. Han er varetægtsfængslet i fire uger, hvor han skal mentalundersøges, og han er indtil videre sigtet for forsøg på manddrab og for at stjæle et våben.

Det var Københavns Vestegns Politi, som onsdag eftermiddag overbragte den sørgelige meddelelse.

"Mine tanker går til de pårørende og politimandens mange kollegaer, som det sidste døgn har udvist stor professionalisme i denne svære og mørke stund. Ære være vores kollegas minde," udtaler politidirektør Kim Christiansen fra Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kim Christiansen

Politidirektør, Københavns Vestegns Politi
cand.jur. (Københavns Uni. 1985)

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)









0:000:00