Løkke håber på ”venlig” skilsmisse med briterne

BREXIT: Storbritanniens forestående farvel til EU er tragisk, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) efter et møde med den britiske premierminister, Theresa May. Løkke håber nu på en ”venlig skilsmisse” mellem briterne og EU.

Danmark ønsker, at briterne forbliver så tæt på det europæiske samarbejde som muligt efter Storbritanniens kommende exit fra EU.

Det var beskeden fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), da han mandag havde besøg af briternes premierminister Theresa May. 

”Vi bør sigte efter en venlig skilsmisse. Det vil være vores udgangspunkt for de kommende forhandlinger,” sagde Lars Løkke Rasmussen, der dog tilføjede:

”En aftale skal selvfølgelig balancere rettigheder og pligter.”

Se hele pressemødet i videoen over denne artikel.

May håber på ordentlig afgang
Theresa May har for nyligt skruet op for retorikken forud for de kommende Brexit-forhandlinger, hvilket har fået mange iagttagere til at spå, at briterne sigter efter en såkaldt ”hård Brexit”, hvor blandt andet tilknytningen til EU’s indre marked ikke forbliver særlig tæt.

Efter mødet med Lars Løkke Rasmussen understregede Theresa May dog, at Storbritannien fortsat ønsker ”stærke relationer” med Danmark og resten af EU.

”Vi håber på en smidig og ordentlig afgang. Det er både i Storbritanniens og i alle andre EU-landes interesse,” sagde hun og tilføjede, at en exit-aftale bør ”reflektere et modent og samarbejdsvenligt forhold mellem tætte partnere.”

Løkke: Brexit er tragisk
Efter mødet mellem Lars Løkke Rasmussen og Theresa May, der fandt sted på Marienborg, understregede den danske statsminister, at Danmark og Storbritannien er tætte allierede, der ser ens på vigtige politikområder som finanspolitik og frihandel.

Derfor ser Lars Løkke Rasmussen briternes kommende exit som et stort tab.

”Det er tragisk, at Storbritannien forlader EU. Men briterne har truffet deres beslutning, og den respekterer vi selvfølgelig. Der er ingen vej uden om skilsmissen, men jeg kan forsikre dig, at vi kommer til at savne jer, når I forlader EU,”  sagde statsministeren henvendt til Theresa May.

Den britiske premierminister har gjort klart, at Storbritannien vil begynde de formelle exit-forhandlinger med EU senest ved udgangen af marts 2017.

,

Forrige artikel 'Statsrevisoratet' har 50 års jubilæum 'Statsrevisoratet' har 50 års jubilæum Næste artikel Scharf: Sass burde ikke have svaret på rocker-sms Scharf: Sass burde ikke have svaret på rocker-sms