Løkke: Havde man vist mig ghettoudspillet for 25 år siden, havde jeg været meget skeptisk

UDVIKLING: Der skal være plads til at blive klogere som politiker, sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ved debat i Folketinget fredag og erkendte i den forbindelse, at han selv for 25 år siden formentlig ville have været skeptisk over for regeringens ghettoudspil.

Henrik Axel Lynge Buchter

Der er blevet nødvendigt at tage metoder i brug for at fjerne parallelsamfund, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i bund og grund ikke bryder sig om.

Sådan sagde statsministeren fredag, da Alternativet havde indkaldt til en forespørgselsdebat om befolkningens tillid til de danske politikere.

"Jeg er temmelig sikker på, at hvis nogen havde vist mig regeringens ghettoudspil for 25 år siden, så havde jeg været meget, meget, meget skeptisk," sagde statsministeren.

Lars Løkke Rasmussen præsenterede i sin tale tre elementer, som han mener, at politikerne skal ændre på for at genopbygge tilliden mellem befolkningen og de folkevalgte.

Et af midlerne til at opnå det er evnen til at erkende, at man er blevet klogere, og i den forbindelse brugte Løkke sig selv som eksempel med ghettoudspillet.

"Jeg må erkende, at nogle af vores frihedsidealer har spillet fallit, fordi de bliver brugt på en måde, vi ikke kunne forestille os," sagde han og tilføjede:

"Og derfor må vi tage fat på problemerne på en måde, jeg egentlig ikke grundlæggende bryder mig om, men fordi jeg simpelthen mener, det er nødvendigt."

De to øvrige elementer, som Lars Løkke Rasmussen præsenterede, er at gøre den politiske debat vedkommende og at få nuancerne med, så politikerne ikke medvirker til at skabe et forvrænget billede af virkeligheden, hvor alt er sort-hvidt.

Se Lars Løkke Rasmussen forklare mere detaljeret om de tre elementer i videoklippet herunder. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00