løkke333

Løkke: Mærsk var enestående

16. april 2012 kl. 15:20
DOKUMENTATION: Lars Løkke Rasmussen (V) mindes den afdøde Mærsk Mc-Kinney Møller. Det sker i en længere facebookopdatering. Læs den her.
| Flere

Venstres leder Lars Løkke Rasmussen hylder også den store danske erhvervsmand, som mandag morgen gik bort. Omkring kl. 15 mandag eftermiddag skrev den forhenværende statsminister følgende på facebook: 

"Vi må i dag tage afsked med en af dansk erhvervslivs allerstørste personligheder. Mærsk Mc-Kinney Møller har gennem et langt liv arbejdet utrætteligt, målrettet og lige til det sidste for at udvikle den virksomhed, hans far grundlagde, så den store Mærsk-koncern i dag ikke bare er Danmarks største virksomhed, men også noget af det mest synlige danske i hele verden.

Jeg har altid følt mig lidt stolt over at være dansk, når jeg i uvejsomt terræn i et fremmed land pludselig har set en Mærsk-stjerne på en container. Og med mig, mange andre. Hvem er ikke stødt på et af de store Mærsk-skibe ude i verden? Og hvem har ikke lagt mærke til Operaen, Amaliehaven foran Amalienborg, gymnasiet i Slesvig eller de andre donationer fra mæcenen Hr. Møller, der har gjort Danmark rigere - ikke bare materielt, men også kulturelt.

Mærsk Mc-Kinney Møller har leveret en helt enestående indsats, og derfor er dagen i dag en sorgens dag, men den bør også stå i taknemmelighedens tegn. Vi tager afsked med en visionær og dygtig erhvervsmand - måske den største Danmark har kendt - som nød den respekt, som kun de allerstørste kan opnå, og som fortjener tak fra alle for den indsats, han leverede. Æret være hans minde," skriver Lars Løkke Rasmussen.

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK