Løkke om Støjberg-sag: Jeg har fuld tiltro til min minister

TV: Fem partier spurgte under afslutningsdebatten ind til, om Løkke fortsat har tillid til Inger Støjberg, efter hun har været i vælten. "Det er et spørgsmål, som jeg slet ikke på nogen måder kan forestille mig, at jeg kommer til at forholde mig til," lød det fra statsministeren.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix
Cecilie GormsenMads Gluud Jørgensen

Flere folketingsmedlemmer, heriblandt Nicolai Wammen (S) og Nikolaj Villumsen (EL), spurgte under den afsluttende del af Folketingets afslutningsdebat ind til Løkkes udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjberg (V), og sagen om tvangsadskillelse af unge asylpar.

De ville blandt andet have at vide, om statsministeren er enig med Ombudsmanden i, at Støjberg i 2016 gav instrukser i strid med loven. Og om en minister, som bryder ministeransvarsloven med åbne øjne, kan forblive minister.

”Man kan kalde det et principielt spørgsmål, men man kan også sige, at det er et spørgsmål, som jeg slet ikke på nogen måder kan forestille mig, at jeg kommer til at forholde mig til i virkelighedens verden,” lød det fra Lars Løkke Rasmussen.

Han fortalte samtidig, at han har fuld tiltro til Inger Støjberg.

Sagen handler om, at udlændingeminister Inger Støjberg i 2016 gav ordre om at tvangsadskille unge par på landets asylcentre. Ombudsmanden har kritiseret Støjberg, og ifølge Politiken trodsede Støjberg juridiske anbefalinger fra embedsmænd, da hun beordrede asylparrene adskilt. Embedsmænd havde nemlig angiveligt forsøgt at gøre ministeren opmærksom på de juridiske problemer inden.

Onsdag kom det frem, at Inger Støjberg ikke vil udlevere dokumenter til Folketingets partier forud for torsdagens samråd, som kan dokumentere, hvilke oplysninger Støjberg fik fra sine embedsmænd.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Inger Støjberg

MF, partistifter (DD)
MBA (Aalborg Uni. 2013)

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

0:000:00