Løkke: Små og mellemstore lande skal fylde mere i EU

Østrigs kansler, Christian Kern, og Lars Løkke Rasmussen (V).

PRESSEMØDE: Brexit, Tyrkiet og EU-budgetter var på dagsordenen, da statsministeren tirsdag mødtes med den østrigske kansler, Christian Kern.

De små og mellemstore lande skal have en større rolle i et EU uden Storbritannien.

Det er håbet og meldingen fra Lars Løkke Rasmussen (V), der tirsdag mødtes med den østrigske kansler, Christian Kern, i Statsministeriet. 

Statsministeren blev på det efterfølgende pressemøde blandt andet spurgt til, hvad der forbinder de to lande, og hvad Danmark kan bruge Østrig til.

"Rigtig meget," lød svaret fra Lars Løkke Rasmussen. 

Statsministeren fremhævede, at Storbritannien har været en tæt allieret for Danmark i EU i forbindelse med frihandel og i forhold til at få EU til at overholde budgetterne.

Den sidstnævnte rolle bliver særligt vigtig i fremtiden uden Storbritannien, hvor der skal skæres til. 

"EU skal strømline sine budgetter, ellers kommer lande som Østrig og Danmark, der er nettobidragsydere, til at sidde med regningen," vurderede Lars Løkke Rasmussen.

Nyheden om et parlamentsvalg i Storbritannien mente Lars Løkke Rasmussen også kunne være positivt for Brexit-forhandlingsatmosfæren, hvor forhandlingerne nu vil ligge efter et britisk valg i stedet for umiddelbart inden.

Der var også enighed imellem de to regeringsledere om, at EU i fremtiden skal fokusere på udfordringer med immigration, sikkerhed i bred forstand og vækst.

Fra østrigsk side var der ros fra kansler Kern til den danske velfærdsstat og håb om at lære om Danmarks høje beskæftigelse blandt kvinder.

Både kansler Christian Kern og Lars Løkke Rasmussen udtrykte også bekymring over situationen i Tyrkiet.

Forrige artikel Løhdes spindoktor stopper og skifter til Venstre Løhdes spindoktor stopper og skifter til Venstre Næste artikel Ny aftale skal sparke elbilsalget i gang Ny aftale skal sparke elbilsalget i gang