Løkke: Ukraine er ikke alene

MØDE: Danmark er på Ukraines side i konflikten med Rusland, understreger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) efter et møde med Ukraines præsident, Petro Porosjenko.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mødtes onsdag med Ukraines præsident.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mødtes onsdag med Ukraines præsident.Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Amalie Bjerre Christensen

Ukraine har Danmarks fulde opbakning når det kommer til landets udvikling og konflikten med Rusland.

Sådan lød det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), da han onsdag holdt pressemøde i Statsministeriet med Ukraines præsident, Petro Porosjenko.

”Vi nægter at anerkende Ruslands aggressive og ulovlige annektering af Krim,” lød det fra Lars Løkke Rasmussen på pressemødet.

”Ukraine er ikke alene og vil ikke blive glemt,” tilføjede han.

Stadig lang vej
Til dagens møde drøftede Lars Løkke Rasmussen og den ukrainske præsident blandt andet konflikten mellem Rusland og Ukraine samt reformarbejdet i Ukraine og den stigende samhandel mellem Danmark og Ukraine.

På det efterfølgende pressemøde påpegede Lars Løkke Rasmussen sin glæde ved det tætte venskab mellem landene. Samtidig slog han fast, at han er imponeret over Ukraines arbejde med at sætte større reformer på dagsorden der skal bekæmpe korruption og sikre større stabilitet i landet.

"Selvfølgelig er der stadig lang vej, og jeg har brugt denne lejlighed til at opfordre præsidenten til at fortsætte hans hårde arbejde med at modernisere Ukraine og skabe et mere retfærdigt samfund. Det er hvad det ukrainske folk vil have og fortjener,” lød det fra statsministeren.

Deler de samme værdier
Meldingen om at Danmark fortsat støtter Ukraine faldt i god jord hos landets præsident, der på pressemødet takkede statsministeren og Danmark for opbakningen. Samtidig fastslog han, at Danmark er Ukraines vigtigste partner i EU.

”Ukraine og Danmark deler de absolut samme værdier: Frihed, respekt for menneskers værdighed, beskyttelsen af menneskerettigheder og respekt for retsstaten,” sagde Ukraines præsident, Petro Porosjenko.

”Danmark forstår tydeligt, at et sikkert Ukraine betyder et sikkert Europa. Vi sætter stor pris på den danske støtte af Ukraines suveræne og territoriale integritet og uafhængighed,” fortsatte han.

Ukraines præsident er indtil torsdag på officielt besøg i Danmark, hvor han udover mødet med statsministeren skal besøge Dronningen og Folketinget samt møde ukrainere i landet og en række repræsentanter fra erhvervslivet.

Danmark er ikke det eneste land som Ukraines præsident aflægger et besøg. I øjeblikket besøger han også andre lande for at styrke Ukraines bånd til EU og NATO.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

0:000:00