Om  
Jacob Bruun

Løkkes tidligere særlige rådgiver forlader Vækstfonden

Jacob Bruun Christensen, forhenværende særlig rådgiver for Lars Løkke Rasmussen, trækker sig fra Vækstfondens ledelse. Meldingen kommer i forbindelse med, at Danmarks Eksport- og Investeringsfond har udpeget sit nye ledelsesteam.

Jacob Bruun Christensen har en fortid i Venstre og som Lars Løkke Rasmussens særlige rådgiver.
Jacob Bruun Christensen har en fortid i Venstre og som Lars Løkke Rasmussens særlige rådgiver.Foto: Pressefoto/Ricky John Molloy
Rasmus Lauge Winding

Jacob Bruun Christensen træder ud af Vækstfondens ledelse i forbindelse med, at fonden bliver lagt sammen med EKF Danmarks Eksportkredit og Danmarks Grønne Investeringsfond. 

Det oplyser han på LinkedIn.

Udmeldingen kommer i kølvandet på, at Vækstfondens forhenværende administrerende direktør i oktober måned også trak sig fra sin stilling.

Om det nye ledelsesteam og sin personlige situation skriver Jacob Bruun Christensen:

"Det er et super kompetent team af dygtige og erfarne ledere, som vil kunne indfri 'superfondens enorme potentiale. Jeg håber virkelig, at det bliver en succes," og fortsætter:

"Samtidig har det længe stået klart for mig, at jeg gerne ville noget andet. Jeg har fået appetit på at kaste mig over et nyt og anderledes eventyr. Jeg forlod politik for godt tre år siden, fordi jeg gerne ville udvikle mig og lære noget nyt. Det har virkelig fået mulighed for i Vækstfonden."

Jacob Bruun var direktør for Strategi og Partnerskaber hos Vækstfonden. Hans karriere i Venstre løb fra 2005 frem til 2015, hvor han til slut var sekretariatschef. I 2015 blev han Lars Løkkes særlige rådgiver, hvorefter han i 2019 helt trak sig fra politik.

Hvad fremtiden byder på, vil han ikke løfte sløret for. 

"Jeg er allerede i fuld gang med at forberede mit næste eventyr. Mere om det ret snart," skriver han i relation til sin jobsituation.

Superfondens nye ledelse

De tre sammenlagte fonde skal tilsammen udgør statens nye superfond 'Danmarks Eksport- og Investeringsfond'.

I september måned blev Peter Lundquist udnævnt som superfondens nye administrerende direktør, mens at den nye og netop offentliggjorte ledelse, der tager over fra 1. januar 2023, tæller: 

  • Peder Lundquist, Chief Executive Officer
  • Michael Zöllner, Chief Commercial Officer SME
  • Peter Boeskov, Chief Commercial Officer Large Corporates
  • Erik Balck Sørensen, Chief Investment Officer
  • Christian Ølgaard, Chief Financial Officer
  • Lisa Lund Holst, Chief Operating Officer
  • Julie Holm Simonsen, Chief People & Organisation Officer
  • Tine Lønborg, Chief Risk & Compliance Officer
  • Morten Lykke, Chief Credit Risk Officer

Administrerende direktør i Danmarks Eksport- og Investeringsfond Peter Lundquist ser med begejstring på det nye ledelseshold:

"Jeg glæder mig over at kunne sammensætte et ledelseshold i Danmarks Eksport- og Investeringsfond, som består af etablerede profiler med meget specialiseret viden og stærke ledelseskompetencer," og fortsætter:

"Samtidig er det en glæde for mig, at alle tre sammenlagte fonde repræsenteres i den nye fælles ledelse for Danmarks Eksport- og Investeringsfond, så vi sikrer kontinuitet og kan bygge videre på de styrkepositioner, som EKF, Vækstfonden og Danmarks Grønne Investeringsfond har i forvejen."

Folketingets beslutning om at sammenlægge Vækstfonden, EKF Danmarks Eksportkredit og Danmarks Grønne Investeringsfond var i følge fungerende erhvervsminister Simon Kollerup (S) truffet for at sikre et stærkt dansk erhvervsliv i fremtiden.

"Danmark er en stolt og dygtig eksportnation, men vi er en forholdsvis lille spiller, når vi sammenligner os med andre, større lande, og statslig finansiering bliver stadig mere relevant for, at vores virksomheder kan klare sig en global økonomi. Der er derfor behov for, at vi samler kræfterne for at give dem mere slagkraft til at udvikle nye produkter og løsninger," fortalte ministeren, da fusionen oprindeligt blev meldt ud. 

Læs også

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jacob Bruun

Stifter og rådgiver, Bruun Advisory, fhv. særlig rådgiver for Lars Løkke Rasmussen (V)
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2006)

0:000:00