Om  
Lone Frank
Lise Nørgaard

Lone Frank årets publicist – Lise Nørgaard ærespublicist

Rasmus Nielsen

Ved en prisfest i Bremen Teater i aftes i København uddelte Den danske Publicistklub en række priser. Årets store publicistpris gik til videnskabsjournalist ved Weekendavisen Lone Frank.

Forfatter, journalist og fhv. chefredaktør Lise Nørgaard modtog prisen som ærespublicist, der uddeles for første gang. I en takketale nævnte legenden, at nysgerrighed og disciplin er de vigtigste journalistiske dyder.

Årets jury består af Connie Hedegaard, Michael Dyrby, Karl Kühlman Selliken, Elisabet Svane, Sara Schlüter, Martin Kjær Jensen, Per Mikael Jensen, Miriam Zessler og Niels Lunde.

Den store Publicistpris, den Danske Publicistklubs ærespris, tildeles én eller flere nulevende publicister for en mangeårig, fremragende indsats. De nominerede var:

• Forfatter og videnskabsjournalist Lone Frank, Weekendavisen

• Korrespondent Steffen Jensen, TV 2

• Ansvh. chefredaktør, adm. direktør Erik Bjerager, Kristeligt Dagblad

Og Lone Frank løb altså med prisen.

Den lille Publicistpris gives for en udgivelse eller et projekt, der er en ekstraordinær præstation under publicismens fane. Prisen gives til holdet bag eller til en chef, der har spillet en helt særlig inspirerende rolle. De nominerede er:

• Berlingskes gravergruppe

• Journalist Line Vaaben, Information

• Korrespondent Waleed Safi, Information

Her vandt Berlingskes gravergruppe.

Fortællerprisen gives for den enestående godt fortalte historie, som giver ny inspiration i såvel form som indhold. De nominerede er:

• Journalist og forfatter Morten Frich, Information

• Journalist Rune Skyum-Nielsen, freelancer

• Journalist Anders Legarth Schmidt, Politiken

Hér vandt Morten Frich.

Medieprisen - gives for et fremragende arbejde i publicismens og

offentlighedens tjeneste. De nominerede er:

• Avisen Danmark- Ansvarshavende chefredaktør Troels Mylenberg samt chefredaktørerne Peter Rasmussen og Morten Guldberg

• Kristeligt Dagblad

• Radio24syv

Hér vandt Radio24syv.

Formand for Den Danske Publicistklub Per Mikael Jensen siger:

"I en tid, hvor selv statsledere i øst og vest, nord og syd har et særdeles afslappet forhold til ‘Fake News’, og endda i nogle tilfælde selv forekommer ubekymrede ved at skabe præcis det, er opgaven for publicistiske medier endnu væsentligere, endnu mere uundværlig. Årets nominerede til de fire Publicistpriser lever alle op til de fineste kriterier, som pressen i liberale demokratier har: at afspejle verdens tugt og utugt, som den måtte tage sig ud, ubekymret om omkostningen ved - også - at være samfundets kontrollant og overvåger.

Socaie medier har skabt masser af gode muligheder for kommunikation og debat mellem mennesker i den lokale og globale virkelighed. Men intet overgår dygtige journalister, redaktører og medier, når de for alvor lever op til det bedste i journalistikkens væsen. Hver enkelt af de 12 nominerede fortjener hyldest og hæder."

DRs debatvært Clement Kjersgaard var interview-vært, og EU-kommissær Margrethe Vestager var aftenens hovedtaler. Hun fremhævede, at hvor der er 179 folketingsmedlemmer og 180 journalister på Christiansborg, er der kun 13 faste danske korrespondenter i EU-hovedstaden Bruxelles. Hun roste de danske korrespondenter for at være blandt de mest velskrivende og fair i det internationale pressekorps i Bruxelles.

Publicistpriserne støttes af Århus Stiftstidendes Fond, Den Fynske Bladfond, Jyllands-Postens Fond, Politikens Fond og Stelton.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lone Frank

Videnskabsjournalist, radiovært, forfatter, foredragsholder
ph.d. i neurobiologi

Lise Nørgaard

Journalist, forfatter, fhv. chefredaktør, Hjemmet 1975-77
journalist (Roskilde Dagblad 1935)

0:000:00