Lunde: Forskning må vige for skattelettelser

FINANSIERING: Der skal færre penge til fonde, så det kan blive lettere at foretage generationsskifte i virksomheder, lyder den klare udmelding fra forskningsministeren.

Martin Lorentsen

Der var intet at tage fejl af, da forskningsminister Esben Lunde (V) svarede på spørgsmål onsdag i Folketingssalen om ændringen af fondsloven. 

Regeringen vil sikre finansiering af skattelettelser på generationsskifte, og det vil gå ud over forskningen: 

“Det er selvfølgelig ærgerligt, hvis det går udover uddelingerne til forskning, men der har været behov for at finde finansiering af lempelser i forhold til generationsskifte af virksomheder,” lød det fra Esben Lunde Larsen. 

Baggrunden for spørgsmålet er en ændring fondsloven, hvor regeringen planlægger at ændre to særregler for fonde i form af konsolideringsfradraget og transparensreglen. 

Ændringen af konsolideringsfradraget betyder blandt andet, at fondenes skattefradrag, når de udlodder til alment velgørende formål, vil blive reduceret fra 125 procent til 100 procent. 

Afskaffelsen af de to regler har mødt meget kritik fra flere fonde og eksperter. Derfor fremsætter skatteminister Karsten Lauritzen (V) mandag et ændringsforslag til loven.

"Det er klart, at regeringen lytter til, hvad fondene sender af signaler. Det er også derfor, at skatteministeren allerede har meddelt, at der kommer til at finde ændringer sted," fortalte Esben Lunde Larsen. 

Den 14. december 2015 bliver der fremsat et ændringsforslag til loven. 

Læs mere om regeringens planer om ændring af fondsloven her.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Benny Engelbrecht

MF (S)
folkeskole (Kildevældsskolen 1986)

Esben Lunde Larsen

Fhv. miljø- og fødevareminister, uddannelses- og forskningsminister og MF (V), studerende
cand.theol. (Københavns Uni. 2008), ph.d. (Københavns Uni. 2013)

Mette Reissmann

MF (S), erhvervsordfører, Socialdemokratiet, formand, Marstal Navigationsskole, formand, Københavns Idrætsefterskole, bestyrelsesmedlem, Kvindeøkonomien, TV-vært, TV3
cand.merc.jur. (CBS 1989)

0:000:00