Lykke Friis bliver ny korrespondent for Berlingske

Den tidligere energi- og klimaminister og prorektor for Københavns Universitet, Lykke Friis, bliver ny korrespondent for Berlingske på Tyskland- og Europa-området.

Den tidligere minister Lykke Friis kommer fra en stilling som prorektor for Københavns Universitet. Fra efteråret bliver hun korrespondent for Berlingske i Tyskland. 
Den tidligere minister Lykke Friis kommer fra en stilling som prorektor for Københavns Universitet. Fra efteråret bliver hun korrespondent for Berlingske i Tyskland.  Foto: Simon Læssøe/Ritzau Scanpix

Lykke Friis overtager en af de mest centrale korrespondentposter hos Berlingske. Det sker, når hun til efteråret flytter til Tyskland for at skrive om Tyskland og Europa for Berlingske.

Det skriver Berlingske selv.

Selvom Lykke Friis bevæger sig ind på nyt territorium som korrespondent, så er hun ikke helt uden erfaring på området. Hun har tidligere været europapolitisk chef i DI. Derudover var hun i perioden 2009-2013 energi- og klimaminister, EU-ordfører og folketingsmedlem for Venstre.

Lykke Friis ser frem til at overtage stillingen som korrespondent:

”Jobbet som tysklandskorrespondent er intet mindre end en ungdomsdrøm, som jeg nu får mulighed for at realisere – og det oven i købet i en tid, hvor Tyskland fylder mere og mere i europæisk og international politik. Jeg glæder mig meget til at bringe læserne endnu tættere på Tyskland, lige fra politik til tysk kultur”, fortæller hun til Berlingske.

Lykke Friis har tidligere skrevet flere bøger om Tyskland og Europa og er også brugt som ekspert i mange medier. Hun har en ph.d. i international politik.

Hos Berlingske er man glade for at kunne byde Lykke Friis velkommen på holdet af korrespondenter.

Hun har i årevis været den stærkeste stemme herhjemme, når det gælder Tyskland, og hendes viden om Europa er "uovertruffen", siger Ida Ebbensgaard, der er udlandsredaktør på Berlingske. 

Berlingske har i forvejen korrespondenter i Bruxelles, USA, Storbritannien, Rusland, Spanien og København.

Lykke Friis kommer senest fra en stilling som prorektor ved Københavns Universitet. Hun valgte tidligere i år ikke at forlænge sin kontrakt efter ni år. Kontrakten udløber den 1. august.

Hun flytter til Tyskland i løbet af efteråret 2018.

Omtalte personer

Lykke Friis

Direktør, Tænketanken Europa, præsident, Kræftens Bekæmpelse, formand, Det Europæiske Råd for Udenrigsrelationer (ECFR)
master i europæiske studier (London. 1992), cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1993), ph.d. (Københavns Uni. 1997)

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion