Lykkeberg bliver ny chefredaktør på Information

NAVNE: Politikens kulturredaktør Rune Lykkeberg skal afløse Christian Jensen som ny chefredaktør hos Information.

Efter tre år hos Politiken vender kulturredaktør Rune Lykkeberg tilbage til dagbladet Information for at indtage posten som chefredaktør.

Det skriver Journalisten.

Lykkeberg har tidligere arbejdet for Information fra 2001 til 2013, hvor han blandt andet har været redaktionschef for Kultur og Weekend, og han ser også frem til at komme tilbage til dagbladet.

"Jeg er vokset op med Information og dannet med Information. Og jeg har ofte overvejet, om jeg en dag ville blive klar til at blive chefredaktør på avisen. Nu har jeg været væk i tre år, avisen står utrolig stærkt, og jeg er blevet klar til at være med til at føre den videre," siger Rune Lykkeberg ifølge Journalisten og tilføjer:

"For Information er ikke bare en avis, det er også en bevægelse. En modstandsbevægelse. Vi skal gå forrest, vi skal gå vores egen vej, og det bliver der brug for. Information er og bliver en progressiv bevægelse."

Rune Lykkeberg overtager posten efter Christian Jensen, der netop er startet som chefredaktør for Politiken. Christian Jensen havde ellers ifølge Politiken set frem til at arbejde sammen med Lykkeberg, når de igen var under samme tag.

"Jeg havde set frem til at genoptage samarbejdet med Rune, som i enhver henseende er en spændende og original redaktør, men jeg kender jo den vigtige og spændende post, han nu skal bestride, og det vil jeg ønske ham alt det bedste med," siger Christian Jensen.

Den kommende chefredaktør forlader sin post hos Politiken i slutningen af juni og starter på Information 1. august.

Forrige artikel Undervisningsminister: Nu vil flere unge søge på erhvervsskole Undervisningsminister: Nu vil flere unge søge på erhvervsskole Næste artikel Sigge Winther forlader Politiken Sigge Winther forlader Politiken