Lykketoft: Mette Frederiksen skulle have været formand i stedet for Thorning

FORMANDSVALG: Den nuværende S-formand, Mette Frederiksen, skulle være blevet formand allerede i 2005, mener Mogens Lykketoft.

Hvis Mogens Lykketoft selv kunne have bestemt, hvem der overtog posten efter ham, skulle det have været Mette Frederiksen og ikke Helle Thorning-Schmidt.
Hvis Mogens Lykketoft selv kunne have bestemt, hvem der overtog posten efter ham, skulle det have været Mette Frederiksen og ikke Helle Thorning-Schmidt.Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix
Frederik Tillitz

Mette Frederiksen (S) burde være blevet formand for Socialdemokratiet allerede i 2005, da hun ville have været en bedre formand for partiet end Helle Thorning-Schmidt (S).

Det siger Mogens Lykketoft (S) i mandagens Politiken, efter at han søndag erklærede, at han ikke stiller op til næste folketingsvalg.

Mogens Lykketoft siger, at det ville have været bedre for partiet med Mette Frederiksen som formand, og at han arbejdede bag kulissen på at få det til at ske.

"Jeg spurgte hende, om hun turde vove det, for jeg syntes, at det var den bedste idé. Det var det måske ikke for hende selv på det tidspunkt" siger Lykketoft til Politiken.

Ville bane vej for Frederiksen
Mogens Lykketoft blev partiformand for Socialdemokratiet i 2002 og havde tidligt planer om at bane vejen for Mette Frederiksen.

"Det er i og for sig ingen hemmelighed, at jeg meget tidligt tænkte, at hun ville være den, der rent følelsesmæssigt og på en politisk engageret måde kunne lede det her parti. Når jeg tog på mig at blive formand i 2002, var det i håb om at kunne holde ud så længe, at jeg kunne være med til at bestemme det," siger han.

Mogens Lykketoft blev valgt til Folketinget første gang i 1981 og har blandt andet været skatteminister, finansminister, udenrigsminister og formand for Folketinget.

Hele artiklen kan læses på Politiken.dk her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00