Lynetteholm-modstandere danner ny forening

En gruppe borgere fra facebooksiden 'Stop Lynetteholm' går sammen om en ny forening, der skal styrke arbejdet mod Lynetteholmen.

Facebookgruppen 'Stop Lynetteholmen' afholdt 3. juni 2021 en happening i Rigsdagsgården. Flere aktivister var mødt op udklædt som får. 
Facebookgruppen 'Stop Lynetteholmen' afholdt 3. juni 2021 en happening i Rigsdagsgården. Flere aktivister var mødt op udklædt som får. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Laura Bejder Jensen

Debatten om Lynetteholmen har fået ny spiller. En samling aktivister stiftede søndag foreningen 'Byen for borgerne - Stop Lynetteholm'.

Det skriver foreningen i en pressemeddelelse

Foreningen er sat i verden for at arbejde for en grøn hovedstadsregion, demokrati, borgerinddragelse og et åbent og forpligtende samarbejde om klimaet og havmiljøet i Øresundsregionen. 

”Med den nye forening bringer vi kampen for et bæredygtigt København til et nyt positivt niveau. Vi er imod Lynetteholm, fordi vi er for demokrati og borgerinddragelse og transparens i de politiske beslutningsprocesser om byens udvikling og dens natur og miljø,” siger Kim Hjerrild, der er talsperson for organisationen.

Foreningen bliver lanceret 30. april til konferencen Fremtidens Øresund.

Foreningens nyvalgte bestyrelse består af formand Nicholas Woolhead, John Andersen, Kim Benzon, Kathrine Hammerich, Per Henriksen, Lone Johnsen, og Kim Hjerrild.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kim Hjerrild

Finans- og økonomiordfører, Alternativet, fhv. medlem af Borgerrepræsentationen (ALT), Københavns Kommune
cand.mag. i samfundsfag og musik; HD i informatik og økonomistyring

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024