Måling: Danskerne vil have permanent grænsekontrol

MÅLING: Over halvdelen af danskerne ønsker grænsekontrollen gjort permanent. Vælgernes ønske er tæskeklart, og derfor er det vores hovedkrav i efteråret, lyder det fra Dansk Folkeparti.

Grænsekontrollen skal gøres permanent, hvis det står til et flertal af de danske vælgere. Det viser en meningsmåling, som Norstat har lavet for Altinget.

I målingen svarer 58 procent, at de er tilhængere af en permanent grænsekontrol, mens 34 procent er imod.

Resultatet vækker stor glæde hos Dansk Folkepartis næstformand Søren Espersen:

”Det overasker mig slet ikke det fjerneste. Det er så tæskeklart, ligemeget hvor vi kommer rundt i landet, at danskerne vil have genindført en permanent grænsekontrol.

Han understreger, at en permanent grænsekontrol er Dansk Folkepartis hovedkrav i efterårets forhandlinger om 2025-plan og finanslov.

”Vi skal have kontrollen igen, og derfor vil vi have den permanente grænsekontrol genindført med politi og toldere – ligesom Danmark havde før 2001,” siger Søren Espersen og peger på, at partiet skeler til den britiske model, som er med i dele af Schengen-samarbejdet, men stadig har sin egen grænsekontrol.

Regeringen har indført en midlertidig grænsekontrol i begyndelsen af året ved den dansk-tyske grænse, efter Sverige først indførte kontrol ved den svensk-danske grænse.

Den midlertidige grænsekontrol er siden forlænget seks gange og fortsætter nu frem til november.

Venstres politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen anerkender, at der for tiden er udfordringer i forhold til grænsekontrol. Og at han selv blev berørt af billederne med flygtninge gående på de danske motorveje.

”Det skabte en utryghed hos os alle sammen, og i sådan en situation er det naturligt at sige, at så må vi have styr på vores grænser,” siger Jakob Ellemann-Jensen.

Han holder dog fast i, at grænsekontrollen kun skal ses som et middel, så længe det er nødvendigt.

”For os er målet kontrol over Europas ydre grænser. Så vi igen kan bevæge os frit inden for Europa,” siger Venstre-ordføreren.

Læs hele artiklen og se målingens undertal fordelt på partier på Altinget: christiansborg (kræver abonnement). Tegn gratis prøveabonnement her.

,

Forrige artikel Det sker i EU: Ruslands-sanktioner, flygtninge og græsk gæld Det sker i EU: Ruslands-sanktioner, flygtninge og græsk gæld Næste artikel Regeringen vil styrke veteranindsatsen Regeringen vil styrke veteranindsatsen
Støjberg efter to dage i retten:

Støjberg efter to dage i retten: "Jeg tror ikke, der er flere spørgsmål i verden"

INSTRUKSKOMMISSIONEN: Der kørte to spor i sagen om adskillelsen af ægtepar med mindreårige asylansøgere: Inger Støjberg spillede hård negl politisk, men administrerede i virkeligheden helt efter loven. Sådan lyder venstrepolitikerens egen forklaring, men den havde udspørgeren i Instrukskommissionen meget svært ved at tro på.