S overvejer tiltag for at få flere mænd og ufaglærte på museum og i teater

For at skabe incitament blandt kulturinstitutioner til at udvide målgruppen lufter Socialdemokratiets kulturordfører en idé om at uddele statsstøtte på baggrund af mangfoldighed blandt de besøgende. 

S-ordfører fremhæver statsstøtten som et redskab til at gøre op med uligheden i det danske kulturforbrug. 
S-ordfører fremhæver statsstøtten som et redskab til at gøre op med uligheden i det danske kulturforbrug. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix og Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Mænd, personer med kort uddannelse og ufaglærte.

Det er nogle af de personer, som det danske kulturliv skal have bedre fat i. Et redskab i denne proces kunne være at uddele statsstøtte som belønning for en bredere målgruppe.

Den idé lufter Kasper Sand Kjær (S), kulturordfører for Socialdemokratiet, i et debatindlæg hos Altinget. Her foreslår han, at statsstøtten til kulturinstitutioner bliver betinget på baggrund af mangfoldighed i besøgsgruppen.

”Uligheden i vores kulturforbrug er ikke bare uretfærdig, fordi den ufaglærte betaler til akademikerens tur i Operaen. Den er også uretfærdig, fordi det skaber ulighed i vores muligheder,” skriver Kasper Sand Kjær i debatindlægget.

{{toplink}}
Læs også

Altinget har stillet Socialdemokratiets kulturordfører fem hurtige spørgsmål til forslaget.

Hvordan definerer du en mangfoldig brugergruppe?

“Det er ikke noget, jeg har en specifik model for, men det handler om at have et publikum af forskellig baggrund i uddannelsesniveau, køn, alder og geografi. Der er mange relevante parametre at tage fat i, og derfor er det også vigtigt at gå i dialog med kulturinstitutionerne om det, så det bliver nogle punkter, der giver mening for dem.”

Hvornår er man mangfoldig nok? 

0:000:00