Magtfuld direktør forlader Kræftens Bekæmpelse

JOBSKIFTE: En af de mest indflydelsesrige stemmer i sundhedsdebatten Leif Vestergaard Pedersen stopper som direktør for Kræftens Bekæmpelse efter syv år på posten. Organisationen leder nu efter en ny kandidat til jobbet. 

Danmarks mest magtfulde organisation skal på udkig efter ny direktør.

Det står klart, efter at direktør i Kræftens Bekæmpelse, Leif Vestergaard Pedersen, fredag har besluttet at stoppe i jobbet. Det skriver Kræftens Bekæmpelse på sin hjemmeside. 

"Vi er kommet langt, men nu skal der nye kræfter til at drive arbejdet endnu videre," siger Leif Vestergaard Pedersen til organisationen.

Han har været direktør for Kræftens Bekæmpelse i syv år og forlader først jobbet, når hans arvtager er fundet.

Et sundhedspolitisk godstog
Altingets sundhedspolitiske analytiker, Ole Toft, beskriver den afgående direktør som en blanding af en ildsjæl og et sundhedspolitisk godstog:

"Han har ikke været bange for at bruge den magt, som Kræftens Bekæmpelse har givet ham. Han har også gjort sig gældende på sundhedstemaer, der ikke direkte handler om kræftbehandling," siger Ole Toft, der peger på, at Leif Vestergaard Pedersen blandt har markeret sig i debatten om krav til de praktiserende læger.

Selvom Ole Toft vurderer, at det bliver svært for en ny direktør at fylde Leif Vestergaard Pedersens sko, finder han også områder, hvor direktøren ikke har formået at skabe store resultater:

"Hvis man skal pege på nederlag, så kan man sige, at det ikke er lykkedes ham og de andre patientforeninger at få politikerne til at bruge markant flere penge på forebyggelse eller tage mere håndfaste værktøjer i brug på forebyggelsesområdet i form af forbud og afgifter."

Danske Patienter: Stor beklagelse
Direktør i Danske Patienter, Morten Freil, modtager nyheden om Leif Vestergaards kommende stop i Kræftens Bekæmpelsen med "stor beklagelse":

"Han har været en utroligt god samarbejdspartner for os i Danske Patienter. Han har gjort en kæmpe forskel for kræftbehandling, men også arbejdet for den fælles sag og været med til at løfte behandlingen på andre områder," siger Morten Freil og fortsætter:

"Leif Vestergaard er utroligt faglig kompetent. Han sætter sig grundigt ind i sagerne og har altid de faglige argumenter på plads. Han er ikke bare administrativ leder. Han forstår virkelig de sager, Kræftens Bekæmpelse arbejder for." 

Kræftens Bekæmpelse er Danmarks største patientorganisation med over 400.000 medlemmer og blev i Altingets magtanalyse vurderet til den absolut mest indflydelsesrige organisation i Danmark.

Forrige artikel Løkke om Ukraine: Et EU-medlemskab er ikke på dagsordenen Løkke om Ukraine: Et EU-medlemskab er ikke på dagsordenen Næste artikel Her er kommunernes ønskeliste til statslige arbejdspladser Her er kommunernes ønskeliste til statslige arbejdspladser
Hvem stemmer på Radikale? Her er partiets kernevælger

Hvem stemmer på Radikale? Her er partiets kernevælger

VÆLGERPROFIL: Er Radikales vælgere unge eller gamle? Og hvilken uddannelsesbaggrund er mest udbredt blandt partiets vælgere? Altinget ser nærmere på den typiske R-vælger på dagen for partiets landsmøde.