Mandag Morgen får ny chefredaktør

NAVNE: Ugebrevet Mandag Morgen får Tanja Nyrup Madsen som ny chefredaktør.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Redaktionen

Tanja Nyrup Madsen bliver ny chefredaktør på Ugebrevet Mandag Morgen med virkning fra 1. februar.

”Med en ny profil i spidsen, der tydeligt kan tegne mediet udadtil, sætter vi ekstra fart på den gode udvikling, som Mandag Morgen er inde i,” siger Christoph Nørgaard, der er administrerende direktør i Altinget-koncernen, Alrow Media.

Tanja Nyrup Madsen har siden 2018 været redaktionschef på Mandag Morgen og har tidligere været ansat på TV 2, A4 og DR, hvor hun blandt andet har været erhvervsredaktør, redaktionschef for P1 Morgen og redaktør på et europæisk graveprojekt om svindel med udbytteskat.

Fart på digital strategi
Hendes opgave er at sætte mere tryk på en digital offensiv på det 30 år gamle ugebrev. 

”Vi vil sikre, at næste generation af ledere også føler sig hjemme hos os, og derfor sætter vi nu endnu mere fart på en digital og brugerfokuseret strategi,” siger Tanja Nyrup Madsen.  

Centralt i hendes analyse af Mandag Morgens værdi, står et løfte: ”Læserne skal altid blive klogere af at læse Mandag Morgen”, siger hun. 

”Mandag Morgens læsere er kræsne og krævende mennesker, der vil have solid viden at bygge deres beslutninger på. Derfor er viden og nuancer vigtigere end holdninger i vores journalistik og løsninger vigtigere end konflikter,” siger Tanja Nyrup Madsen.  

40 procent vækst i abonnenter
Som chefredaktør kommer hun til at danne par med Jakob Nielsen i den redaktionelle ledelse af Alrow Media, der er moderfirma for Altinget og Mandag Morgen. Jakob Nielsen fortsætter som chefredaktør for Altinget og som ansvarshavende for begge danske medier.

Lisbeth Knudsen ophører som tværgående chefredaktør og fortsætter i stedet som strategidirektør, lige som hun fortsat vil optræde som skribent i koncernens medier.

Mandag Morgen blev købt af Altinget i 2016 og har siden haft en vækst i antallet af abonnenter på over 40 procent. To ud af tre læsere er ledere. Udover mediedrift, består Mandag Morgen ApS også af en tænketank. De to aktiviteter drives uafhængigt af hinanden med hver sin stab og ledelse. 

”Der er stor interesse både i den offentlige og private sektor for den grundige, upartiske og løsningsorienterede tilgang, der gør Mandag Morgen til et oplagt sted at søge viden og løsninger. Jeg ser et stort potentiale i at udbrede kendskabet til Mandag Morgen og fortsætte den digitale nytænkning af det 30 år gamle medie. Med en ny og markant chefredaktør har vi taget et vigtigt skridt mod det mål,” siger Christoph Nørgaard.  

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christoph Nørgaard

Adm. direktør, Alrow Media
M.sc. i international business (Aarhus Uni.)

Tanja Nyrup Madsen

Ansv. chefredaktør, Mandag Morgen
Journalist (Danmarks Journalisthøjskole 1998), lederuddannelse (Mannaz)

0:000:00