Om  
Marcus Knuth
Mona Juul
Isabella Arendt

Marcus Knuth stryger ud af Folketinget

Den tidligere Venstre-mand og nu forhenværende udlændingeordfører for Konservative, Marcus Knuth, ender som sorteper i Østjyllands Storkreds, hvor Mona Juul tager Konservatives ene mandat. 

Marcus Knuth fik 2.096 personlige stemmer og ender som andensuppleant, da både Mona Juul og Isabella Arendt slog ham ved valget. 
Marcus Knuth fik 2.096 personlige stemmer og ender som andensuppleant, da både Mona Juul og Isabella Arendt slog ham ved valget. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Der er fremover ikke en plads til Marcus Knuth i Folketinget.

Konservative opnår blot ét mandat i Østjyllands Storkreds, hvor Knuth, der har været partiets udlændinge- og undenrigsordfører, må se sig slået af både Mona Juul og den tidligere krisendemokrat Isabella Arendt.

Marcus Knuth, der fik 2.096 personlige stemmer, er både greve og tidligere soldat og har blandt andet været udsendt i Helmand i Afghanistan.

Han blev første gang valgt til Folketinget i 2015 og blev genvalgt i 2019. 

Begge gange var han stillet op for Venstre, men efter den magtkamp i partitoppen, der fulgte folketingsvalget i 2019, valgte han at skifte til Konservative for at arbejde for en hårdere udlændinge- og integrationspolitik.

"Vi er nødt til at slå langt hårdere ned på kriminelle udlændinge og de parallelsamfund, der skaber utryghed, arbejdsløshed og social kontrol i det danske samfund," skrev han dengang på sin Facebook-profil. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Marcus Knuth

Fhv. MF (K)
ba.oecon. (Uni. of Virginia 2002), MBA (Uni. of Navarra 2007), MPA (Harvard Uni. 2013)

Mona Juul

Politisk leder, Konservative, MF (K)
civiløkonom (Syddansk Uni. 1993)

Isabella Arendt

Senior public affairs-rådgiver, Landbrug og Fødevarer, familiepolitisk rådgiver, Tænketanken Prospekt, fhv. partiformand (KD)
BA i statskundskab (Københavns Uni. 2017)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024