Marie Krarup genopstiller ikke ved næste folketingsvalg

EXIT: Folketingspolitiker Marie Krarup (DF) genopstiller ikke ved næste valg. Hun er skuffet over Dansk Folkepartis støtte af omskæringsforbud. 

Marie Krarup har siddet i Folketinget siden 2011, men denne periode bliver hendes sidste. Hun genopstiller ikke ved næste valg. 
Marie Krarup har siddet i Folketinget siden 2011, men denne periode bliver hendes sidste. Hun genopstiller ikke ved næste valg. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Natasha Jahanshahi

Marie Krarup (DF) har meddelt Dansk Folkepartis lokalafdeling i Varde, at hun ikke genopstiller ved næste folketingsvalg. 

Det skriver folketingsmedlemmet i et opslag på Facebook

"Jeg har aldrig følt mig som en politiker, og mit arbejde har altid haft en udløbsdato", skriver hun i opslaget. 

Marie Krarup udtrykker i facebookopslaget stor skuffelse over, at Dansk Folkeparti har besluttet sig for at støtte et forbud imod omskæring af drenge under 18 år, og hun kalder forbuddet for et svigt over for danske jøder. 

At Marie Krarup altid har vidst, at der var en udløbsdato for sit folketingsarbejde, gav hun også udtryk for i et interview med Altinget tilbage i 2017. Her fortalte hun, at hun ligesom sin far, Søren Krarup, ser sin tid som politiker som en værnepligt

”Man skal være til gavn for landet og sin familie. Det er meningen med livet, og det kan man slet ikke komme udenom. Det er en forpligtelse. Man er ikke kun til for at have det sjovt," sagde hun til Altinget i 2017.

Fortsætter som partimedlem
Formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, ærgrer sig over Marie Krarups beslutning om ikke at genopstille.

"Marie er en vigtig del af DF og derfor skal hun vide, at døren står åben, såfremt hun på et tidspunkt måtte få lyst til at kaste sig ind i kampen igen," skriver han på Twitter

Selvom hun ikke genopstiller ved valget, vil Marie Krarup forsat arbejde for en nationalkonservativ dagsorden i Dansk Folkeparti, oplyser hun.

Marie Krarup blev valgt ind i Folketinget i 2011 og har tidligere arbejdet som gymnasielærer på Frederiksborg Gymnasium og er desuden uddannet reserveofficer fra Svanemøllens Kaserne.

Efter næste folketingsvalg, har Marie Krarup tænkt sig at vende tilbage til sit tidligere erhverv som gymnasielærer.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Marie Krarup

Fhv. MF (DF, løsgænger)
sprogofficer (Forsvaret), cand.mag. i øststatskundskab, samfundsfag og religion (Københavns og Aarhus Uni. 1996 og 2006)

0:000:00