Debat

Martin Henriksen: Marcus Knuths partiskifte giver ingen mening

DEBAT: Hvis Marcus Knuth frygter svenske tilstande, hvorfor i alverden skifter han så fra et indvandringsvenligt parti til et andet indvandringsvenligt parti? skriver Martin Henriksen.

Marcus Knuth offentliggjorde sit partiskifte fra Venstre til Konservative i slutningen af november.
Marcus Knuth offentliggjorde sit partiskifte fra Venstre til Konservative i slutningen af november. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix
Birgitte Søe
GDPRDeleted
Vis mereIcon / Direction / Dropdown
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Martin Henriksen (DF)
Medlem af Dansk Folkepartis hovedbestyrelse og tidligere folketingsmedlem

Politik er nogle gange bare for mærkeligt.

Marcus Knuth (K) skifter til De Konservative, fordi der med hans egne ord skal være styr på indvandringen og mere kritik af islam.

Før folketingsvalget foreslog De Konservative − i øvrigt sammen med Knuths gamle parti, Venstre − at øge indvandringen fra Malaysia, som har islam som statsreligion.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. 

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til debat@altinget.dk.

Konservative mener nemlig ligesom Venstre, at muslimsk indvandring og indvandring i det hele taget ikke udgør det mindste samfundsproblem, så længe der er en i familien, der har et arbejde. Jeg er grundlæggende uenig.

De Konservative har i øvrigt også stemt imod asylstop, indførelse af grænsekontrol mod Sverige og så videre.

Marcus Knuth vil også have en hårdere kurs over for kriminelle udlændinge, men De Konservative støtter de konventioner, der ofte forhindre en hårdere kurs over for kriminelle udlændinge.

Martin Henriksen (DF), Medlem af Dansk Folkepartis Hovedbestyrelse og tidligere folketingsmedlem

Og jeg har siddet til mange udlændingeforhandlinger, hvor der ikke har været skyggen af hjælp fra De Konservatives side, når jeg har presset på for flere udlændingepolitiske stramninger.

Knuths nye parti ligner det gamle
Marcus Knuth anbefalede selv Jakob Ellemann-Jensen (V) som formand for Venstre. Så blev Ellemann formand med Knuths opbakning og støtte. Og så skifter Knuth parti.

Men Venstres linje er jo uændret. På udlændingeområdet har Venstre altid været lidt til den ene side − og så lidt til den anden side. Fuldstændig ligesom De Konservative.

Marcus Knuth vil også have en hårdere kurs over for kriminelle udlændinge, men De Konservative støtter de konventioner, der ofte forhindrer en hårdere kurs over for kriminelle udlændinge.

Da den danske regering havde formandskabet for Europarådet, var det med forhenværende justitsminister Søren Pape (K) i formandsstolen, men opgøret med konventionen udeblev.

Søren Pape kunne snildt havde samlet et flertal bag et egentligt opgør med konventionen. Dengang sad jeg i Folketinget, og De Konservative og Søren Pape vidste, at DF på det tidspunkt var klar til at gå langt i forhold til et opgør med konventionen.

Muligheden var der.

Marcus Knuth har såmænd blot skiftet et indvandringsvenligt parti ud med et andet indvandringsvenligt parti, skiftet et konventionsvenligt parti ud med et andet konventionsvenligt parti og skiftet et EU-venligt parti ud med et andet EU-venligt parti. Det er det, der står tilbage.

Jeg kan ikke få øje på logikken
Sagen er den, at Marcus Knuth nu er blevet udlændingeordfører for et parti, som har som sin officielle politik at øge den samlede indvandring til Danmark − for det vil unægteligt blive konsekvensen, hvis De Konservative får mulighed for at folde sin politik helt ud i forhold til mængden af udenlandsk arbejdskraft, der må komme til Danmark.

Og man skal godt nok være naiv, hvis man er af den overbevisning, at udlændinge, der kommer hertil for at arbejde, aldrig kunne drømme om at skabe nye parallelsamfund.

Det gør de faktisk allerede i dag, og det har de gjort i mange år.

Jeg har altid respekteret, og jeg har altid godt kunnet lide Marcus Knuth som person. Det ved han også godt.

Og nogle vil sikkert også mene, at jeg ikke ikke burde blande mig, men jeg kan simpelthen ikke få øje på logikken her.

Tilbage står spørgsmålet: Hvis Marcus Knuth frygter svenske tilstande, hvorfor i alverden skifter han så fra et indvandringsvenligt parti til et andet indvandringsvenligt parti?

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jakob Ellemann-Jensen

Partiformand, MF (V)
cand.merc.jur. (CBS 2002)

Marcus Knuth

ba.oecon. (Uni. of Virginia 2002), MBA (Uni. of Navarra 2007), MPA (Harvard Uni. 2013)

Martin Henriksen

Kommunalbestyrelsesmedlem (løsgænger), Stevns Kommune, fhv. MF (DF)
HF (Frederiksberg HF-kursus 2004)