Debat

Martin Henriksen: Nutidens racisme er først og fremmest rettet mod danskere

REPLIK: Jeg påstår ikke, at alle med muslimsk baggrund er racistiske. Men mange er, og det er, fordi islam som religion og ideologi lærer sine tilhængere at se ned på ikke-muslimer, skriver Martin Henriksen.

Jeg har igennem mange år beskæftiget mig med muslimske miljøer, og en stor del af dem er ganske enkelt racistiske og fordomsfulde, skriver Martin Henriksen.
Jeg har igennem mange år beskæftiget mig med muslimske miljøer, og en stor del af dem er ganske enkelt racistiske og fordomsfulde, skriver Martin Henriksen.Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Martin Henriksen
Tidligere udlændingeordfører i Dansk Folkeparti

Zenab Al-Hachimi skriver i sit indlæg på Altinget, at racisme mest er rettet mod personer fra Mellemøsten og mod personer med indvandrerbaggrund. Og det har vi jo hørt før. Hendes indlæg er en reaktion på mine udtalelser til en artikel fra Ditoverblik.dk.

Først vil jeg sige, at jeg ikke har noget behov for at påstå, at der ikke findes racistiske danskere, eller at det kun er danskere, der udsættes for nedladende racistiske bemærkninger. Men når det er sagt, så mener jeg, at debatten i årevis har været direkte misvisende, for den har kun handlet om, hvordan indvandrere, især muslimer, opfatter racisme, og den har i høj grad handlet om, hvad muslimer oplever. Der har ikke, som i slet ikke, været fokus på den åbenlyse racisme, alt for mange danskere udsættes for hver dag i deres eget land. 

Zenab Al-Hachimi skriver i sit indlæg, at ingen dansker er blevet bedt om at rejse hjem, men undskyld mig – danskeren er jo hjemme. Og i øvrigt er der ikke noget racistisk i at mene, at eksempelvis en flygtning eller en efterkommer af en flygtning skal rejse hjem, for hele flygtningebegrebet var oprindeligt tænkt som en midlertidig hjælpeforanstaltning.

Fakta
Indlægget er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected]

Men man skal naturligvis sige det på en pæn måde og tale ordentligt til hinanden. Det er klart. Til gengæld kan man overveje, om det er i orden at mene, at islam skal overtage Danmark, eller om det er i orden at råbe efter en dansker på gaden, at muslimerne overtager hans land? Det er sket mange gange, og er det egentlig ikke udtryk for en racistisk og nedladende holdning til Danmark? Det er da som minimum en overvejelse værd. 

Fordomme om dansk kultur
Zenab Al-Hachimi skriver også, at hun ikke udelukker, at der findes racistiske eller fordomsfulde arabere. Og det er nok meget klogt, at hun ikke udelukker det. For her må jeg bare sige, at en del arabere, især arabiske mænd, i den grad er racistiske og fordomsfulde over for dansk kultur og iøvrigt over for anderledes tænkende individer i det hele taget. Men det oplever man nok ikke, hvis man sørger for at være tilpas underdanig og nøjes med at nikke og sige ja på de rigtige tidspunkter. 

Almindelige danskere udsættes for hån og nedsættende bemærkninger i områder med mange muslimer.

Martin Henriksen
Tidligere udlændingeordfører i Dansk Folkeparti

Uanset hvordan og hvorledes man end vender og drejer det, så er det et faktum, at almindelige danskere udsættes for hån og nedsættende bemærkninger i områder med mange muslimer. Det er et voksende samfundsproblem, og det undrer mig dybt, at vi aldrig har haft en bred samfundsdebat om fænomenet. Jeg har igennem mange år beskæftiget mig med arabiske, somaliske og muslimske miljøer, og en stor del af dem er ganske enkelt racistiske og fordomsfulde i deres tilgang til danskerne. Jeg synes passende, at man kan kalde denne form for racisme for nyracisme eller for muslimsk racisme. 

Muslimsk racisme
Jeg påstår ikke, at alle med muslimsk baggrund er racistiske. Men mange er, og det er, fordi islam som religion og ideologi lærer sine tilhængere at se ned på ikke-muslimer. Den enorme intolerance, der findes i de muslimske miljøer, rammer iøvrigt også personer med indvandrerbaggrund, som efter flertallets opfattelse er blevet for danske. Det er meget trist, at det er sådan. 

Jeg har hørt flere groteske historier fra desperate danskere, der systematisk er blevet omtalt med nedsættende bemærkninger, alene fordi de er danskere. Og det er simpelthen, fordi racismen er så indgroet i den muslimske tankegang. Det er svært, måske endda umuligt at komme til livs.

Det er stærkt problematisk, at mange muslimer ser ned på ikke-muslimer og almindelige danskere. Her er det vigtigt at forstå, at når nogen kalder en dansker for kartoffel eller vantro, at så er der tale om grove nedsættende racistiske bemærkninger over for helt almindelige danskere. 

Mange i de muslimske miljøer går rundt og bekræfter hinanden i, at de har en kultur og en religion, der er mere værd end danskernes kultur, og de bekræfter hinanden i, at de som mennesker er bedre end os ikke-muslimer. Det er skrækkeligt at tænke på. 

Det er desværre en debat, som hverken de fleste partier eller de etablerede medier ønsker at rejse. De vil hellere fortsætte med at male et skønmaleri af islam og muslimsk kultur, og så vil de meget hellere, ligesom Zenab Al-Hachimi, tale om den racisme, som muslimerne påstår, at de udsættes for dagligt af det danske samfund.

Et samfund, som i parentes bemærket generøst og naivt, har åbnet armene for muslimsk indvandring og som til trods for generøsiteten stort set kun er blevet mødt med religiøse særkrav, utaknemmelighed og utilfredshed over først det ene og så det andet. 

Så kære Zenab Al-Hachimi, vi har hørt det hele før, og det løser lige præcis ingenting. Nej, så lad os hellere tale om det faktum, at alt for mange steder er danskerne efterhånden reduceret til andenrangsborgere i eget land. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Martin Henriksen

Formand, Nye Borgerlige, kommunalbestyrelsesmedlem (NB), Stevns Kommune, fhv. MF (DF), sikkerhedsvagt
kursus i kristendom og teologi, vagtkursus, Landtransportskolen, HF (Frederiksberg HF-kursus 2004)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024