Om  
Kirsten Brosbøl
Martin Lidegaard
René Christensen

Martin Lidegaard fratræder forpersons-post i Det Politiske Akademi

Det stemmer ikke overens med Det Politiske Akademis formål at have en politisk leder for et parti som forperson, hvorfor Martin Lidegaard forlader posten som forperson. Næstforpersonen i Det Politiske Akademi, tidligere MF'er og minister Kirsten Brosbøl (S), tager over. 

Martin Lidegaard skal ikke længere være forperson i Det Politiske Akademi, efter han er blevet politisk leder i Radikale Venstre. 
Martin Lidegaard skal ikke længere være forperson i Det Politiske Akademi, efter han er blevet politisk leder i Radikale Venstre. Foto: /ritzau/Ólafur Steinar Gestsson
Simon Solkær Lassen

Martin Lidegaard (R) træder af som forperson for Det Politiske Akademi. Han afløses af tidligere MF'er og minister Kirsten Brosbøl (S), der i dag er medlem af 2030-panelet samt stifter af "handletanken" 2030beyond.  

Det meddeler direktør i Det Politiske Akademi, Olav Hesseldahl. 

"Martin Lidegaard træder ud af bestyrelsen, da det ikke er foreneligt med akademiets formål at være så tæt på et parti, som vi risikerer med en forperson der også er partileder, og så er hans tid også blevet en del mindre. Depechen som forperson er overdraget til Kirsten Brosbøl, der til gengæld har overordentligt meget at udrette på den post."

Det Politiske Akademi er et tværpolitisk initiativ, som skal rekruttere og uddanne kandidater, der kunne forestille sig en fremtid i politik. Derfor er Kirsten Brosbøl valgt som ny forperson, fordi hun har masser af erfaring inden for området. 

"Udover at Kirsten som forhenværende Obama Scholar har netværk blandt en masse andre akademier og politiker-inkubatorer i verden, så står hun også bag de bootcamps for nye medlemmer af Folketinget. Derfor er vi allerede ved at sprede Det Politiske Akademis vinger og netværk ud i verden," meddeler Olav Hesseldahl.

Omrokeringen skaber plads til René Christensen (DF), som skal være ny næstforperson, mens Villy Søvndal, tidligere formand i SF, træder ind i bestyrelsen.  

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kirsten Brosbøl

Bestyrelsesformand, Danmarks Klimaskovfond, direktør og stifter, 2030beyond, medlem, 2030-panelet, forperson, Det Politiske Akademi
master i freds- og konfliktstudier (Sussex Uni. 2003), cand.scient.soc. (Roskilde Uni. 2005)

Martin Lidegaard

MF (R), politisk leder, Radikale
cand.comm. (Roskilde Uni. 1993)

René Christensen

MF (M), 1. viceborgmester, Guldborgsund
automekaniker (Horbelev Autoservice. 1989)

0:000:00