Mattias Tesfaye går som SF-næstformand

SF-FRAFALD: Den første prominente SF'er på Søvndals fløj trækker sig. Næstformand Mattias Tesfaye fik under et år på posten. Tesfaye ligger politisk for langt fra den nye ledelses linje.
Mattias Tesfaye: Har spillet en afgørende rolle i SF i de sidste år under Villy Søvndal, hvor han sammen med blandt andre Thor Möger Pedersen og Astrid Krag forsøgte at omdanne SF til et arbejderparti.
Mattias Tesfaye: Har spillet en afgørende rolle i SF i de sidste år under Villy Søvndal, hvor han sammen med blandt andre Thor Möger Pedersen og Astrid Krag forsøgte at omdanne SF til et arbejderparti. Foto: Ole Toft/Altinget.dk
Erik Holstein

Mattias Tesfaye, der under store sværdslag blev valgt som SF's næstformand ved partiets landsmøde i foråret, forlader torsdag sin post. Det fortæller flere SF-kilder samstemmende til Altinget.dk.

Tesfaye er nært knyttet til tidligere skatteminister Thor Möger Pedersen og den tidligere SF-formand Villy Søvndal, hvis fornyelsesprojekt han støttede. Tesfaye var ikke mindst optaget af et opgør med, hvad han så som SF's politisk korrekte rets- og udlændingepolitik, ligesom han med sin fagforeningsbaggrund var optaget af at gøre SF til et parti for de klassiske arbejdere.

Mattias Tesfaye var en sikker støtte til Astrid Krag i efterårets formandsopgør. 

Meldte sig ind i det nye SF
Tesfaye kom fra den yderste venstrefløj, men meldte sig ind i SF under Villy Søvndal. Han var ikke mindst glad for Søvndals "skrid ad helvede til"-melding til den islamistiske organisation Hizb ut-Tahrir. En melding, som den nye formand Annette Vilhelmsen direkte undsagde i et interview med Altinget.dk.

Det har næppe gjort Mattias Tesfaye særlig interesseret i at forsvare den nye ledelses politik ude omkring i partiforeningerne, og hans stop i utide skal givetvis ses som en direkte modvilje mod den nye partiledelses linje.

Tesfaye stod til at overtage Ole Sohns mandat i Folketinget, men så vidt Altinget.dk erfarer, trækker Tesfaye sig også som folketingskandidat.

Det har trods flere henvendelser ikke været muligt at få en kommentar fra Mattias Tesfaye, men flere centrale SF-kilder bekræfter onsdag aften oplysningerne.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mattias Tesfaye

Børne- og undervisningsminister, MF (S)
murersvend (Skanska og Århus Tekniske Skole 2001)

Annette Lilja Vilhelmsen

Bestyrelsesmedlem af Odense ZOO, Naturama og Fjord og Bælt
cand.pæd. i almen pædagogik (Danmarks Lærerhøjskole 2001), Læreruddannet fra Den fri Lærerskole, kontorassistent

Villy Søvndal

Kandidat til Europa-Parlamentet (SF), fhv. udenrigsminister og partiformand (SF)
Lærer (Kolding Seminarium 1980)









0:000:00