Medie: Ole Birk kendte til PostNords milliardbehov

POST: Ifølge et mødereferat fra Transportministeriet kendte ministeren allerede i december til PostNords behov for en kapitalindsprøjtning på mere end to milliarder kroner.

Foto: Niels Hougaard
Amalie Bjerre Christensen

Et mødereferat fra Transportministeriet viser, at transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) og en række embedsmænd allerede i december 2016 fik besked om PostNords kapitalbehov på 2,7 milliarder kroner. Det skriver Politiken.

Det var derfor ikke korrekt, da ministeren onsdag aften sagde til TV 2, at der på mødet med PostNords ledelse i december ikke blev sat konkrete tal på selskabets økonomiske behov.

”Vi fik lige inden jul besked om, at PostNord måske ville få brug for nogle penge, uden at der blev sat beløb på. Vi havde så et arbejde i gang med at analysere på det budskab. Vi hyrede eksterne rådgivere i januar, og allerede i starten af februar orienterede vi så ordførerne,” sagde Ole Birk Olesen til TV 2 onsdag.

Ordførere kritiserer sen orientering
Meldingen fra Ole Birk Olesen kom, efter Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet havde kritiseret ministeren for ikke at give Folketingets postordførere besked om størrelsen på krisen i PostNord tidligere end starten af februar.

Læs også: PostNord mangler 2,3 milliarder kroner

”Det er meget alvorligt, det her. Han står og siger på News, at han ikke kendte til tal. Det tyder noget jo på nu, at han gjorde. Det er meget problematisk, hvis ministeren står og ikke fortæller sandheden,” siger Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen, til Politiken.

Siden mødet i december har PostNord nedjustereret sit kapitalbehov til 2,3 milliarder danske kroner.

Partierne i postforligskredsen mødes tirsdag med ministeren for at drøfte sagen.

Læs også: DF og opposition kritiserer Ole Birk Olesen i Postnord-sag

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kim Christiansen

Restauratør
Handel

Ole Birk Olesen

MF (LA), medlem af Borgerrepræsentationen, Københavns Kommune
journalist (DJH 1999)

0:000:00