Medie: Thyra Franks plejehjem fik ikke flere penge

ÆLDREPLEJE: Thyra Frank er blevet beskyldt for at kunne drive plejehjemmet Lotte bedre end andre plejehjem, fordi det skulle have fået tilført flere penge. Det er ikke korrekt, skriver Radio24syv. S mener, mediet bruger forkerte tal.

Foto: Emil Hougaard/Scanpix
Amalie Bjerre Christensen

Plejehjemmet Lotte, som ældreminister Thyra Frank (LA) stod i spidsen for i perioden 1988 til 2011, er ikke blevet overbetalt. Det skriver Radio24syv.

Meldingen kommer, efter plejehjemmet har været beskyldt for at have modtaget flere penge end andre plejehjem. Noget, som ifølge kritikerne har været medvirkende til, at plejehjemmet har kunnet levere en bedre service til de ældre beboere.

111 kroner billigere
Ifølge Radio24syv skulle plejehjemmet i 2011 have modtaget 1.559 kroner i døgnet for hver beboer. Ifølge en undersøgelse fra Kommunernes Revision fra 2008 skulle det beløb være 111 kroner billigere end den gennemsnitlige pris, som en plads på et kommunalt plejehjem for ældre med brug for mere hjælp og pleje kostede.

Til Radio24syv forklarer OK-Fonden, der driver plejehjemmet Lotte på Frederiksberg i København, at budgettet på plejehjemmet lå på samme niveau som gennemsnittet af landets kommunale plejehjem.

”Jeg er sikker på, at Lotte var inden for rammen af, hvad det kostede at drive plejehjem i Danmark,” siger Paul Erik Weidemann, direktør i OK-Fonden, til Radio24syv.

S: Forkerte tal
Socialdemokratiets ældreordfører Astrid Krag, der har stået i spidsen for en stor del af kritikken mod ældreminister Thyra Frank, oplyser i en pressemeddelelse, at Radio24syv anvender forkerte tal til sammenligningen.

”Radio24syvs historie bygger på en forkert tolkning af en ni år gammel undersøgelse af blot 41 plejehjem. Og det ændrer dermed ikke på den kritik, vi har rejst. Faktum er, at plejehjemmet Lotte fik en markant højere betaling pr. beboer end det kommunale landsgennemsnit, hvilket også var årsagen til, at taksterne blev ændret i 2015,” siger Astrid Krag (S) i en pressemeddelelse.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Astrid Krag

MF (S), fhv. social- og ældreminister
student (Tørring Amtsgymnasium. 2001)

Thyra Frank

Fhv. ældreminister, MF (LA), fhv. forstander, OK-Hjemmet Lotte (1988-2011)
sygeplejerske (Frederiksberg Sygeplejeskole 1982), diplom i ledelse (Danmarks Sygeplejehøjskole 1991)









0:000:00