Merete Riisager forlader politik efter valget

FARVEL: Undervisningsminister Merete Riisager (LA) stiller ikke op til næste folketingsvalg. Hun fortsætter som minister, indtil en ny regering er på plads.

Undervisningsministeren har sat udløbsdato på sit virke som politiker.

Senest 17. juni 2019 forlader Merete Riisager dansk politik.

Det skriver Berlingske.

Ministeren begrunder sin afsked med, at hun "savner virkeligheden".

"Det er fantastisk privilegeret at sidde i Folketinget og have været helt inde i maskinrummet i regeringen, men samtidig har jeg også en trang til at træde ud i virkeligheden igen. Jeg savner alt dét, der er derude," siger hun til avisen.

"En håndgranat"
Merete Riisager blev undervisningsminister i november 2016, da Liberal Alliance indtrådte i VLAK-regeringen.

Som sit partis undervisningsordfører var Merete Riisager måske nok et oplagt bud, men selv kom tilbuddet bag på hende.

Indtil da var hun nemlig kendt som en af Christiansborgs fremmeste uddannelsespolitiske revsere. Særligt folkeskolereformen fra 2014 markerede hun sig som stor modstander af.

"Den nye VLAK-regering har smidt en håndgranat ind i Undervisningsministeriet," skrev Folkeskolen.dk derfor om valget af Merete Riisager.

'Håndgranaten' har da også efterladt sig tydelige spor. Med en række forsøg om kortere skoledage og selvstyrende skoler har hun mødt modstand hos KL og i en række partier på Christiansborg.

Særligt Socialdemokratiets og Venstres undervisningsordførere har været ude med riven efter en minister, som efter deres opfattelse "ser stort på samarbejde".
 
"Den bedste i mange år"
Den cand.mag.pæd.-uddannede minister har imidlertid også hentet sympati fra store dele af uddannelsesverdenen.

Lærerne og formand Anders Bondo har eksempelvis løbende rost og bifaldet samarbejdet med hende.

I august i år konkluderede en række forskere i en Politiken-kronik ligefrem, at hun er den bedste undervisningsminister, Danmark har haft i en lang årrække.

"Hun er modsat mange af sine forgængere opmærksom på undervisningens mange dilemmaer og usikkerhedspunkter og forsøger ikke at skjule, at der her er tale om et politikområde, der aldrig har én bestemt færdig løsning," lød det i kronikken, som blandt andet er underskrevet af nu afdøde professor Peter Kemp, psykologiprofessor Lene Tanggaard og lektor Thomas Aastrup Rømer.

Det er endnu uvist, hvad Merete Riisager skal efter valget.

Forrige artikel Regeringen opfører ny ø ud for Amager: Regeringen opfører ny ø ud for Amager: "Det koster cirka nul kroner" Næste artikel Konservative udpeger ny politisk ordfører Konservative udpeger ny politisk ordfører