Messerschmidt: Danskerne skal sætte retningen for dansk EU-politik

ÅRSMØDE: Retsforbeholds-afstemningen 3. december er danskernes mulighed for at tage taktstokken fra Lars Løkke Rasmussen og de andre EU-positive partier, lyder det fra Morten Messerschmidt (DF).

Folkeafstemningen om retsforbeholdet er danskernes mulighed for at sætte retningen for dansk EU-politik, lød det fra Morten Messerschmidt på Dansk Folkepartis årsmøde.
Folkeafstemningen om retsforbeholdet er danskernes mulighed for at sætte retningen for dansk EU-politik, lød det fra Morten Messerschmidt på Dansk Folkepartis årsmøde.Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix
Emma Qvirin HolstOle Nikolaj Møbjerg Toft

HERNING - Folkeafstemningen om det danske retsforbehold 3. december er ikke blot et spørgsmål om en ændring af forbeholdet, lød det fra Morten Messerschmidt (DF) i hans tale på Dansk Folkepartis årsmøde. Det er grundlæggende et spørgsmål om, hvilken retning Danmarks fremtidige EU-politik skal have:

”Vi har muligheden 3. december til en gang for alle at sige, at nu er det danskerne, der sætter retningen for dansk EU-politik,” sagde han.

Morten Messerschmidt blev mødt af stor begejstring iblandt årsmødedeltagerne, da han søndag holdt tale om den kommende folkeafstemning. Begejstringen steg særligt, når han langede ud efter ja-partierne.

”Det er fuldstændig afgørende, at det er os og ikke Lars Løkke og co., der sætter linjen for dansk EU-politik. De har hidtil svunget magtstokken, men nu tager vi magten tilbage til folket,” sagde han. 

Konsekvenserne ved et ja
Hvis danskerne stemmer ja 3. december betyder det ifølge Morten Messerschmidt, at andre EU-landes retsakter og dokumenter skal have mulighed for at virke i Danmark.

Han mener, at det er bekymrende at have fælles retspolitik med EU, når lande som Bulgarien, Grækenland, Italien og Rumænien måles til samme korruptionsniveau som både Brasilien, Senegal og Swaziland.

”Jer, der stemmer ja 3. december, I inviterer disse landes myndighedsafgørelser, domme og politiafgørelser ind i Danmark,” sagde Messerschmidt.

Et ja ved folkeafstemningen betyder også, at Folketinget får mulighed for tilvælge mere EU-samarbejde på retsområdet fremover uden at spørge danskerne om lov, mener Morten Messerschmidt.

Han brugte desuden en del af sin tale på at beskylde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) for løftebrud, fordi Løkke vil tage imod 1.000 ekstra flygtninge.

”Jeg har døbt Helle Thorning for dronningen af løftebrud, og det er meget tæt på, at den dronning begynder at få en konge,” sagde Morten Messerschmidt.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

0:000:00