Messerschmidt: Konservative er "skizofrene"

STRID: Selvom Dansk Folkeparti og Konservative samarbejder på de hjemlige breddegrader, har DF svært ved at finde fælles fodfæste med britiske konservative på den europæiske politiske scene.

I Danmark går de hånd i hånd, men når det gælder EU, kan Dansk Folkeparti ikke blive enige med de konservative - de britiske konservative, vel at mærke. Det skriver Jyllands-Posten.

I Bruxelles forhandles der i disse dage om at få en ny politisk gruppe for borgerlige EU-skeptikere i EU-parlamentet på plads. Men det er knap så nemt.

Afviser DF
Anonyme britiske kilder afviser på forhånd Dansk Folkepartis ønske om at komme med i gruppen - med henvisning til, at partiet er racistisk. Derfor svarer europaparlamentsvalgets topscorer, Morten Messerschmidt, nu igen ved at kalde de konservative for "let skizofrene".

"Hvis det virkelig er rigtigt, at de ikke vil have os med, så må de være let skizofrene. I forvejen sidder vi jo i gruppe sammen i Europarådet," siger Morten Messerschmidt.

Ifølge EU-parlamentarikeren skyldes den britisk modstand ikke kun Dansk Folkepartis udlændingepolitik. Når det drejer sig om EU-skepsisen, så er partiet nemlig delt mellem strammere og slappere, hvor sidstnævnte ikke ønsker "hardcore" skeptikere som Dansk Folkeparti.

Ønsker ingen racister
Måske er Dansk Folkeparti blevet stuerene herhjemme, men VK-regeringens støtteparti i Bruxelles ser stadig Dansk Folkeparti som et yderliggående højreparti med racistiske undertoner. Derfor risikerer Dansk Folkeparti at blive sat uden for den nye, borgerlige skeptikergruppe.

"Den nye gruppe skal være en mainstream centrum-højre, anti-føderalistisk gruppe. Partiet vil ikke alliere sig med racister, og så kan du jo selv læse mellem linjerne," siger en centralt placeret kilde med henvisning til Dansk Folkeparti til Jyllands-Posten.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

0:000:00