Om  
Morten Messerschmidt
Pia Kjærsgaard

Messerschmidt stiller op i Brøndby: Vil udfordre Tesfaye

Morten Messerschmidt (DF) stiller op som folketingskandidat i Brøndbykredsen, der er Pia Kjærsgaards tidligere storkreds. Han "glæder sig" til at udfordre vælgerfavoritten Mattias Tesfaye (S) i kredsen.

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Mathilde Brieghel

Der er mange jern i ilden hos Morten Messerschmidt (DF) i disse dage. Han har netop bebudet sit kandidatur som formand for Dansk Folkeparti, han bliver radiovært på et operaprogram på ungdomskanalen Loud, og inden jul bliver det afgjort, om hans straffesag skal omgå i Byretten eller fortsætte i landsretten.

Samtidig skriver Folkebladet nu, at Messerschmidt er blevet opstillingsberettiget i Pia Kjærsgaards (DF) gamle valgkreds i Brøndby.

"Det er naturligvis vemodigt at skulle skifte kreds, og jeg er rigtig glad for at repræsentere Nordsjælland i Folketinget. Men dels bor jeg i Københavns Omegn og dels er der rigtig mange af de helt konkrete problemer med udlændingepolitikken, der har sin rod i Københavns Omegns kommuner. Endelig er det naturligvis en stor ære at kunne træde i Pia Kjærsgaards fodspor," skrev Messersschmidt på Facebook, da han i oktober offentliggjorde, at han ønskede at opstille i Brøndby i stedet for i Fredensborgkredsen i Nordsjælland.

Læs også

Oppe imod en stemmesluger

Han fortæller til Folkebladet, at han særligt ser frem til at udfordre den nuværende udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S), der også hører til i kredsen. Ved folketingsvalget i 2019 blev Tesfaye den største stemmesluger i Københavns Omegn med 15.345 personlige stemmer.

"Han er superdygtig, men jeg synes ikke, at han har leveret den vare, som han har lovet sine vælgere. Det glæder jeg mig til at udfordre ham lidt på," siger Morten Messerschmidt til Folkebladet.

Det næste folketingsvalg skal senest afholdes 4. juni 2023.

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

Pia Kjærsgaard

MF (DF), fhv. formand for Folketinget, fhv. partiformand, DF
kontor (Købmandsskolen København, 1965)

0:000:00