Om  
Camilla Søe
Maria Gudme
Freja Fokdal

MeToo-frontkvinder vinder Nina Bang Prisen

De fire kvinder bag kampagnen #EnBlandtOs, der berettede om en sexistisk kultur i dansk politik, modtager Nina Bang Prisen. De understreger, at kampen mod sexisme går på tværs af generationer.

Mathilde Brieghel

Nina Bang Prisen uddeles i år til kvinderne bag kampagnen #EnBlandtOs.

Det skriver Dansk Kvindesamfund i et tweet.

"At #EnBlandtOs modtager Nina Bang-Prisen er med til at understrege, at kampen mod sexisme ikke blot går på tværs af partier: Kampen går også på tværs af generationer. Hver generation har sin ligestillingskamp, og hver generation af kvinder er med til at flytte barren for, hvad der kan lade sig gøre," siger Maria Gudme til netavisen Pio.

Gudme modtager sammen med Freja Fokdal, Camilla Søe og Sigrid Friis Frederiksen prisen for deres initiativ til at samle 332 kvinders underskrifter mod sexisme og seksuel chikane på Christiansborg. Underskrifterne blev udgivet i Politiken i kølvandet på den danske MeToo-bølge, der blev kickstartet efter Sofie Lindes tale til Zulu Comedy Galla i 2020.

Nina Bang Prisen blev indstiftet af tidligere forsknings- og kulturminister Jytte Hilden (S) i 1999*, i anledning af 75-året for udpegelsen Danmarks første kvindelige minister, Nina Bang (S). Prisen gives hvert år til en eller flere unge, politisk aktive kvinder, der viser talent og tæft for samfundsdebat. Tidligere prismodtagere tæller Mette Frederiksen (S) og Christine Antorini (S). 

*Rettelse 29. september kl. 10.50: Det fremgik i en tidligere version af artiklen, at Nina Bang Prisen blev indstiftet af Dansk Kvindesamfund. Det er imidlertid ikke korrekt. Altinget beklager fejlen.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Camilla Søe

Konsulent og talentchef, Geelmuyden Kiese, initiativtager, #enblandtos, medlem, Venstre
cand.ling.merc. (CBS 2016)

Maria Gudme

Regionsrådsmedlem (S), Region Hovedstaden, formand, forskning-, innovation og uddannelsesudvalget, Region Hovedstaden
KA i offentlig administration og kommunikation (RUC)

Freja Fokdal

Rådmand og medlem af Magistraten (R), Frederiksberg Kommune, chefkonsulent, DUF
professionsbachelor, kommunikation (Danmarks Medie- og Journalisthøjskole)









0:000:00