Mette Frederiksen og Thulesen Dahl i fælles pensions-show

PENSIONSALDER: Partilederne fra Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti skal igen mødes i 3F-rammer for at drøfte deres holdning til højere pensionsalder. Vi arbejder benhårdt for at få vores politik igennem, siger Kristian Thulesen Dahl (DF).

Sådan ser 3F's plakat, der reklamerer for arrangementet i Cirkusbygningen, ud. 
Sådan ser 3F's plakat, der reklamerer for arrangementet i Cirkusbygningen, ud. Foto: 3F
Amalie Bjerre Christensen

Tre måneder efter Mette Frederiksen (S) og Kristian Thulesen Dahl (DF) gav deres første fælles interview, udbygger de nu samarbejdet.

Det sker, når de sammen optræder i et ’politisk show’ orkestreret af 3F i Cirkusbygningen i København næste mandag.

Her er partilederne inviteret til topmødet ”Jagten på en fair pensionsalder” som led i 3F’s kampagne med samme navn.

Skal lytte til 3F
Formålet med kampagnen og mødet er at sikre, at der ikke er politisk flertal for regeringens planer om at hæve pensionsalderen for at kunne finansiere andre reformer. Og her kommer Mette Frederiksen og Kristian Thulesen Dahl igen ind i billedet, lyder det fra 3F’s formand, Per Christensen:

”3F’s kampagne “Fair Pensionsalder” nærmer sig 220.000 underskrifter. Alligevel arbejder Lars Løkke på at hæve pensionsalderen. Det går ikke,” siger Per Christensen til fagbladet 3F.

”Derfor har vi valgt at invitere Mette Frederiksen og Kristian Thulesen Dahl til et stormøde, hvor vi vil bede dem om at lytte til os og forstå, hvorfor vi er bekymrede over, at pensionsalderen endnu engang skal sættes op,” tilføjer han.

DF: Vi har fået andre at snakke med
Som formand for Dansk Folkeparti var Kristian Thulesen Dahl heller ikke længe om at takke ja til invitationen.

Han håber, at mødet vil tilføre debatten et nyt fokus, hvor man i stedet for at diskutere ja eller nej til højere pensionsalder drøfter, hvordan ældre, der kan og vil arbejde, kan blive eftertragtede på arbejdsmarkedet.

”Hele den her diskussion om for eller imod at hæve pensionsalderen har blokeret for den diskussion,” siger Kristian Thulesen Dahl til Altinget.

Selvom Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet har mødtes om pensionsalderen før, er der alligevel tale om en nyskabelse, fremhæver han:

”For et par år siden ville det være utænkeligt, at Helle Thorning Schmidt havde sagt ja til at deltage i sådan et møde, og måske også derfor utænkeligt, at 3F havde inviteret til det. Men det nye er, at 3F vil invitere til det, fordi de ved, der er en socialdemokratisk formand, der vil sige ja til at stå sammen med mig og udtrykke det her. Det, synes jeg, er en nyskabelse i dansk politik.”

Det er anden gang, at du mødes med Mette Frederiksen i den her sammenhæng. Hvad skal Dansk Folkepartis vælgere lægge i, at I mødes igen?

”De skal lægge det i det, at vi arbejder benhårdt med at få vores politik igennem. Vi har fået åbnet en mulighed mere, end vi har haft tidligere, hvor vi i højere grad var afhængige af at kunne blive enige med primært Venstre og Konservative. Der har vi nu mulighed for at få vores politik igennem ved, at vi også har andre at snakke med,” siger Kristian Thulesen Dahl.

”Jeg tror fuldt og fast på, at det er det, der skal til, for at vi ender med at have fået mere igennem, end vi ellers ville have fået,” tilføjer han.

Læs også: Holstein om DF og S-flirt: Løkke kommer til at danse efter deres pibe

Foruden partilederne, der skal svare fagforbundet på, om de stemmer ja eller nej til regeringens bebudede forslag om at hæve pensionsalderen, vil der være pensions-quizzer, musik og historier fra den virkelige verden.

Det hele vil blive styret af Huxi Bach, der er konferencier på dagen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Thulesen Dahl

Adm. direktør, Port of Aalborg, fhv. MF (DF og løsgænger)
cand.merc.jur. (Aalborg Uni. 1995)

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

Per Christensen

Faglig sekretær, 3F Mølleåen, fhv. forbundsformand, 3F
tømrer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024