Mette Frederiksen dropper 1. maj-tale i Fælledparken

1. MAJ: Statsminister og S-formand Mette Frederiksen (S) skal ikke tale, når Arbejdernes Internationale Kampdag skal fejres i Fælledparken. Det skyldes frygten for uroligheder ligesom i 2019.

1. maj er Arbejdernes Internationale Kampdag, og her taler formanden for Socialdemokratiet typisk i Fælledparken.

Men det kommer ikke til at ske i år, oplyser Ritzau ifølge TV 2 Nyhederne.

Statsminister og S-formand Mette Frederiksen (S) har ellers været på talerstolen til det traditionsrige arrangement flere år i træk som oppositionsleder.

Ifølge hende skyldes afbuddet som taler i Fælledparken, at der sidste år opstod så store uroligheder, at hun ikke ønsker at tale til forsamlingen i år. 

"Sidste år opstod slåskampe, som gik ud over børn på 14-15 år, der ellers bare var til stede, fordi de er politisk interesserede," siger hun. 

Tumult i 2019
Tilråbene og slagsmålene foran scenen blev så voldsomme, at hun måtte afbryde sin tale tilbage i 2019. 

"Venner, prøv lige at høre her. Man kan godt være uenig i et demokrati, og man kan råbe. Men I skal lade være med at slås," lød det dengang fra Mette Frederiksen. 

Ifølge TV 2 Nyhederne var der lige dele jubel og buhråb af oppositionslederen, fordi Socialdemokratiet tilbage i 2006 havde været med til at vedtage en pensionsaftale, hvor pensionsalderen steg i takt med den gennemsnitlige levetid. En aftale, de ikke ville trække tilbage, hvis de kom i regering. 

Også Thorning sagde nej
Det er ikke første gang, en socialdemokratisk statsminister dropper at tale i Fælledparken 1. maj. 

Tilbage i 2013 takkede daværende statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S), således også nej tak til at tale til Arbejdernes Internationale Kampdag i Fælledparken. Hun havde siden 2009 holdt tale i Fælledparken 1. maj, men i 2013 prioriterede hun storbyerne Århus og Aalborg i stedet.

Ifølge daværende partisekretær, Lars Midtiby, skyldtes afbuddet dengang, at man gerne ville ud i landet på grund af den forestående kommunalvalgkamp. 

Forrige artikel Her er de 21 vindere af Tryghedsvalget Her er de 21 vindere af Tryghedsvalget Næste artikel Britta Nielsen idømmes seks et halvt års fængsel: Tilfreds og lettet Britta Nielsen idømmes seks et halvt års fængsel: Tilfreds og lettet