Mette Frederiksen dropper 1. maj-tale i Fælledparken

1. MAJ: Statsminister og S-formand Mette Frederiksen (S) skal ikke tale, når Arbejdernes Internationale Kampdag skal fejres i Fælledparken. Det skyldes frygten for uroligheder ligesom i 2019.

Mette Frederiksen måtte i 2019 afbryde sin 1. maj-tale i Fælledparken på grund af slagsmål foran scenen.
Mette Frederiksen måtte i 2019 afbryde sin 1. maj-tale i Fælledparken på grund af slagsmål foran scenen.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Birgitte Søe

1. maj er Arbejdernes Internationale Kampdag, og her taler formanden for Socialdemokratiet typisk i Fælledparken.

Men det kommer ikke til at ske i år, oplyser Ritzau ifølge TV 2 Nyhederne.

Statsminister og S-formand Mette Frederiksen (S) har ellers været på talerstolen til det traditionsrige arrangement flere år i træk som oppositionsleder.

Ifølge hende skyldes afbuddet som taler i Fælledparken, at der sidste år opstod så store uroligheder, at hun ikke ønsker at tale til forsamlingen i år. 

Sidste år opstod slåskampe, som gik ud over børn på 14-15 år, der ellers bare var til stede, fordi de er politisk interesserede

Mette Frederiksen (S)
Statsminister

"Sidste år opstod slåskampe, som gik ud over børn på 14-15 år, der ellers bare var til stede, fordi de er politisk interesserede," siger hun. 

Tumult i 2019
Tilråbene og slagsmålene foran scenen blev så voldsomme, at hun måtte afbryde sin tale tilbage i 2019. 

"Venner, prøv lige at høre her. Man kan godt være uenig i et demokrati, og man kan råbe. Men I skal lade være med at slås," lød det dengang fra Mette Frederiksen. 

Ifølge TV 2 Nyhederne var der lige dele jubel og buhråb af oppositionslederen, fordi Socialdemokratiet tilbage i 2006 havde været med til at vedtage en pensionsaftale, hvor pensionsalderen steg i takt med den gennemsnitlige levetid. En aftale, de ikke ville trække tilbage, hvis de kom i regering. 

Også Thorning sagde nej
Det er ikke første gang, en socialdemokratisk statsminister dropper at tale i Fælledparken 1. maj. 

Tilbage i 2013 takkede daværende statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S), således også nej tak til at tale til Arbejdernes Internationale Kampdag i Fælledparken. Hun havde siden 2009 holdt tale i Fælledparken 1. maj, men i 2013 prioriterede hun storbyerne Århus og Aalborg i stedet.

Ifølge daværende partisekretær, Lars Midtiby, skyldtes afbuddet dengang, at man gerne ville ud i landet på grund af den forestående kommunalvalgkamp. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)









0:000:00