Mette Frederiksen sendte et ulykkeligt kærestebrev til USA

Den danske statsminister gør alt for at sende et signal til amerikanerne. Med den udenrigspolitiske strategi sendte et nærmest ulykkeligt kærestebrev til USA. Hør mere om det i denne uges udgave af #dkpol.

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Henrik Axel Lynge Buchter

Spændingerne imellem Rusland og Nato er på sit højeste, og Danmark har samtidig med det præsenteret en ny udenrigs- og sikkerhedspolitisk strategi.

Den er værdibaseret, og selvom den taler en hel masse om EU – dog ikke om alle forbeholdene – så fungerer den stadig som en meddelelse til amerikanerne.

Samtidig er strategien også et blik ind i, hvordan Mette Frederiksen har ændret sig på en række områder - blandt andet er hun gået fra at have omtalt EU-budgettet som gak-gak, til nu at tale om at få Danmark ind i kernen af EU.

I denne uges udgave af #dkpol taler Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, og Altingets politiske redaktør, Esben Schjørring, om den nye danske udenrigsstrategi, ligesom de to vender, at Benny Engelbrecht blev væltet som minister.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024