Mette Frederiksen talte længe med Biden, men afviser stadig Nato-rygter

På grundlovsdag mødtes Mette Frederiksen og Joe Biden for første gang i Det Hvide Hus. Samtalen trak ud, men Frederiksen afviser stadig at være i spil til rollen som Nato-generalsekretær.

"Jeg er da glad for at nyde en international opbakning i forhold til det arbejde, jeg udfører på vegne af Danmark," lød det fra statsministeren.
"Jeg er da glad for at nyde en international opbakning i forhold til det arbejde, jeg udfører på vegne af Danmark," lød det fra statsministeren.Foto: Evelyn Hockstein/Reuters/Ritzau Scanpix
Selma Hildebrand Frederiksen

Først forlød det, at statsminister Mette Frederiksen (S) ville få 45 minutter i audiens hos præsident Joe Biden.

Men mødet trak ud, og Mette Frederiksen endte med at bruge halvanden time sammen med Biden, før hun mødte pressen foran Det Hvide Hus i Washington DC.

Her fortalte hun, at mødet blev forsinket, fordi Joe Biden roste Danmark vidt og bredt.

”Vi har været langt omkring, og jeg vil egentlig gerne have lov til at dele med alle hjemme i Danmark, hvor stor ros, der er til vores land”, sagde statsminister Mette Frederiksen ifølge Politiken.

Men de fremmødte journalister havde primært fokus på én ting: spørgsmålet om hvorvidt den danske statsminister er i spil til rollen som generalsekretær i Nato.

Som de forgangne dage afviser Mette Frederiksen, at hun er kandidat til den internationale toppost. Men hun undsiger sig ikke, at den store internationale opmærksomhed – og medfølgende ros – er smigrende:

”Der skal jeg da være ærlig. Det er jeg da glad for. Jeg er da glad for at nyde en international opbakning i forhold til det arbejde, jeg udfører på vegne af Danmark. Det gælder i Europa. Det gælder så også hos andre lande. Og ligegyldigt, hvordan man vender og drejer det, er det jo godt for Danmark.” 

Læs også

Kongresmedlemmer er positive

Det er ikke kun hos den amerikanske præsident, at Mette Frederiksen modtager ros. Også i Kongressen modtog hun en varm velkomst.

Her gav både republikanske og demokratiske kongresmedlemmer deres støtte til Mette Frederiksen.

”Jeg ved, hun er her på grund af en samtale omkring et særligt job, som jeg sikkert ikke burde tale om. Men jeg mener, hun vil være et fremragende valg,” siger formanden for udenrigsudvalget i Repræsentanternes hus, Michael McCaul, til Ritzau ifølge DR.  

Den tidligere formand for Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, vurderer også, at Mette Frederiksen har kvaliteterne til at varetage det prestigefyldte job. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

Joe Biden

Præsident, USA (Det Demokratiske Parti)
Bachelorgrad i historie og statskundskab (University of Delaware) og kandidatgrad i jura (Syracuse University 1968)

Nancy Pelosi

Formand (Demokraterne), Repræsentanternes Hus

0:000:00