Mette Gjerskov fortsætter som folketingskandidat

S-OPGØR: Mette Gjerskov (S) vandt mandag aften over Niels Jespersen i opgøret om titlen som socialdemokraternes folketingskandidat i Roskilde.

Den tidligere minister Mette Gjerskov (S) vandt afstemningen om kandidatur mandag aften i Roskilde.
Den tidligere minister Mette Gjerskov (S) vandt afstemningen om kandidatur mandag aften i Roskilde.Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Katja Holm

Den tidligere minister Mette Gjerskov (S) vandt mandag aften opgøret hos Socialdemokratiets kredsforening i Roskilde med mere end to tredjedele af stemmerne. Afstemningen trak 161 medlemmer til DUI-Huset i Roskilde, hvilket er langt mere end ved en normal generalforsamling.

Mette Gjerskov var blevet udfordret af partifællen Niels Jespersen, der meldte sig som modkandidat kun en uge før kredsgeneralforsamlingen.

Udfordreren måtte nøjes med 33 stemmer, som langt fra var nok til at slå Mette Gjerskov, som fik 120 stemmer.

"I går blev jeg dyppet i tjære og rullet i fjer og sendt hjem til København. Det er vilkårene, når man stiller op, men jeg fortryder intet," skriver Niels Jespersen tirsdag eftermiddag i en længere kommentar på Facebook.

Resultatet betyder, at Mette Gjerskov fortsætter som folketingskandidat. Hun er glad for opbakningen, men har også lært, at hun skal blive bedre til at involvere sit bagland.

"Jeg tror, at vi alle sammen kan lære af det her, at vi skal tale mere sammen. Der er åbenbart nogle, der har siddet i nogle lokaler, hvor jeg ikke har været til stede, som har talt om, at jeg skal lytte mere til dem," siger Mette Gjerskov ifølge Jyllands-Posten.

"Der var mange mennesker, der sagde så ufatteligt pæne ting, at jeg blev helt rørt. Men der var også nogle, der følte, at jeg ikke havde hørt dem. Det må jeg selvfølgelig blive bedre til."

Artiklen er opdateret tirsdag 20.3.18 kl. 13.50 med Niels Jespersens facebook-kommentar.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Gjerskov

MF (S), ordfører for miljø og verdensmål
cand.agro. (Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole 1993)

0:000:00